PRÁCE 🧰

Povolené rychlostní limity v Rakousku

6. 7. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem po Rakousku

Každá země, do které jedete, má svá silniční pravidla. Výjimku tak netvoří ani Rakousko, které na dodržování pravidel velmi lpí a sankce za porušení jsou vysoké.

Rychlostní limity v Rakousku

Kdo se vydává v zimě na lyže nebo v létě za turistikou do rakouských Alp, ten by si měl před jízdou zjistit, jaké jsou povolené rychlostí limity. Moderní auta o tom informují automaticky sama, u starších vozidel si musí informace zjistit řidič sám.

Za porušení maximální rychlosti v Rakousku hrozí sankce od 150 euro, ale může se vyšplhat klidně až do 500 euro, což už může výrazně cestu na dovolenou ztrpčit. Navíc takový motorista riskuje i odebrání řidičského průkazu, případně zabavení vozu, pokud je přestupek opravdu velmi vážný.

Rychlostí limity v Rakousku jsou poměrně podobné těm našim. Nicméně, na dálnici se smí jet maximální rychlostí 130 km/h. V obci je to pak 50 km/h a mimo obec si můžete dovolit jet až 100 km/h. Sledujte bystře dopravní značky snižující rychlost, za nimi se často mohou skrývat radary, které vám to mohou rychle spočítat.

Tip pro řidiče: Pokud vyrážíte letos do Rakouska, přibalte si sebou rovněž cestovní pojištění. Budete mít na svou cestu jistotu, že vás nepřekvapí žádná nečekaná událost a nebudete se muset vydat z peněz. Nemalé finance vám může ušetřit také online kalkulačka cestovního pojištění.

  Cestovní pojištění do Rakouska online

Zdroj info: Zkušenosti autora.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články