PRÁCE 🧰

Mercedes ukázal v New Yorku nové GLS

17. 4. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Pokud zvažujete koupi opravdu luxusního SUV, měli byste zpozornět. Mercedes představil nové GLS a vypadá opravdu parádně!

Luxusní SUV - Mercedes-Benz GLS

Design a délka vozu

Předně k designu - ten se nijak zvlášť neliší od svých předchůdců. GLSko narostlo do délky o 77 milimetrů, na šířce přibylo o 22 mm a rozvor se zvedl o 60 milimetrů. Zůstaly samozřejmě zachovány tři řady sedadel. Když sklopíte tu poslední, dostanete parádních 2400 litrů prostoru.

Luxusní SUV - Mercedes-Benz GLS

Automobilka zapracovala na aerodynamice, součinitel odporu je 0,32, což má za následek rovněž snížení hluku při jízdě po dálnici. Jen pro představu, předchozí model měl Cx 0,35. Nové GLS je postaveno na stejné platformě, jako model GLE a společný mají i 12,3" velký displej před řidičem a druhý, stejně velký panel infotainmentu.

Interiér a přístrojová deska aneb technologie všude, kam se podíváš

Asistenční systém jsou samozřejmostí

Řidič má samozřejmě k dispozici celou řadu asistenčních systémů. Nejzajímavěji nám zní Active Tailback Assist, což je funkce, která funguje online. V okamžiku, kdy se přes online informace o dopravě automobil dozví, že je před ním kolona, automaticky před ní zpomalí, aby nebylo nutné brzdit na poslední chvíli. 

Interiér je prostornější, pasažéři ve druhé řadě dostali navíc oproti předchozí generaci přidáno velkorysých 87 mm místa pro nohy a více prostoru je i před poslední řadou sedadel. K třetí řadě sedadel ještě jedna poznámka - rozhodně to nemá být nouzovka.

Béžové kožené sedačky v interiéru vozu Mercedes-Benz GLS

K dostání bude nový Mercedes GLS se dvěma naftovými šestiválci. Slabší verze (350 d) budou mít výkon 210 kW a 600 N.m, silnější (400 d) budou schopny dodat výkon 243 kW a 700 N.m. Spotřeba bude pro obě verze shodná a to 7,9 l/100 km. Devítistupňová převodovka a vzduchové pérování bude součástí standardní výbavy.

Luxusní SUV - Mercedes-Benz GLS

Zdroj médií: mercedes.

Podobné články