PRÁCE 🧰

Mercedes oficiálně představil (až) sedmimístné GLB

11. 6. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Řadu SUV od Mercedesu obohatí model, který zapadne do nabídky mezi GLA a GLC.

Nový Mercedes GLB

Délka, objem a prostor

S délkou 4634 mm, šířkou 1834 mm a výškou 1658 mm má GLB nabídnou především velký vnitřní prostor. Jedním z hlavní trumfů bude možnost až sedmimístné konfigurace. Pravda, poslední řada bude dost kompromisní, dle Mercedesu se na ni pohodlně usadí cestující do 168 centimetrů. Standardní pětimístná varianta bude disponovat zavazadlovým prostorem o objemu 560 litrů, který po sklopení zadní řady sedaček naroste na 1755 litrů.

Interiér vozu Mercedes-Benz GLB - sedmimístné SUV

V přední části se žádné dramatické změny neodehrály, displej před řidičem se táhne až nad středovou konzoli, kde slouží jako zobrazovač infotainmentu MBUX. Interiér samozřejmě lze přizpůsobit dle přání zákazníka pomocí koženého čalounění nebo například hliníkových doplňků.

Interiér vozu Mercedes-Benz GLB s palubním počítačem

Motory a výkon

O pohon se budou starat benzinové nebo naftové čtyřválce. Základ zážehových motorizací představuje v modelu GLB 200 přeplňovaná třináctistovka s výkonem 163 koní, která pohání přední kola a o změnu převodů se stará sedmistupňový automat. Kdo chce vyšší výkon, sáhne možná po GLB 250. Ten bude mít pod kapotou dvoulitr o síle 224 koní spojený s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol. V budoucnu s nejvyšší pravděpodobností přijdou i benzinová AMG.

Vůz Mercedes-Benz GLB - sedmimístné SUV zapadne mezi GLA a GLC

Mezi naftovými variantami bude základem GLB 200d s výkonem 150 koní. U GLB 220d se bude jednat o stejný motor, ale o výkonu 190 koní. Obě varianty budou s osmistupňovým automatem a ve čtyřkolce s tím, že GLB 200d bude dostupné i jen s pohonem přední nápravy. Cenovky jsou zatím tajemstvím, ale zájemci se pravděpodobně svého GLB dočkají ještě před koncem letošního roku.

 

Zdroj médií: mercedes.

Fotogalerie (6 fotek)

Podobné články