PRÁCE 🧰

Mercedes-Benz EQC pořídíte v základu pod 2 miliony

7. 5. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Německá automobilka odhalila cenovku, na které bude začínat její první čistě elektrický model z řady EQ, kterým bude EQC.

Elektrický vůz z řad Mercedes-Benz - EQC

Mercedes a jeho silná pozice na trhu

V segmentu luxusněji pojatých vozů má Mercedes dostatečně silnou pozici. V současné době se vrhá na pole automobilů poháněných elektrickou energií. Tam jsou karty již částečně rozdány - za technologického leadera platí jednoznačně Tesla, ale popularitu si získaly i elektromobily z Asie, kdežto koncern trestuhodně zaspal.

České zastoupení Mercedesu zveřejnilo cenu, za kterou bude dostupný základní model EQC 400 4MATIC. Dáte za něj přesně 1 956 000 korun za předpokladu, že se spokojíte se základní výbavou. Ta však rozhodně není chudá. Dostanete adaptivní světlomety, infotainment s hlasovým ovládáním, pokročilý navigační systém nebo třeba možnost zapnutí klimatizace na dálku, skrz aplikaci ve smartphonu.

Jak je na tom s výkonem?

Výkonově to není žádné ořezávátko. 408 koní vyprodukuje dvojice elektromotorů, které pohánějí všechna čtyři kola. Zrychlení 0-100 km/h zvládnete za 5,1 sekundy a maximální rychlost je dostatečných 180 km/h. Akumulátor má kapacitu 80 kWh, což by mělo stačit na dojezd 450 kilometrů v cyklu WLTP. Nabíjení bude možné maximálně výkonem 110 kW a dle slov Mercedesu se za 40 minut dobije baterie z 10 na 80 %.

Zdroj médií: mercedes.

Podobné články