PRÁCE 🧰

Kde tankovat cestou do Chorvatska (2022)

7. 6. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem do Chorvatska Cesta do Chorvatska Pohonné hmoty po cestě

Na cestě do Chorvatska se dá ušetřit nejen volbou správné trasy, ale i pokud se vyhnete tankování za draho. Naštěstí existují data, podle kterých se můžete rozhodnout, jestli a kde doplnit nádrž.

Kde tankovat cestou do Chorvatska

Z čeho vycházet?

Na internetu jsou dostupná srovnání cen paliv po celé Evropě, ze kterých lze samozřejmě vycházet a podle kterých se řídit. Doporučit můžeme mbenzin a tolls. Takto se dá ušetřit i kolem tisícovky na jedné cestě tam a zpět.

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Kde tankovat naftu cestou do Chorvatska

Vyrazíte-li na trasu přes Rakousko a Slovinsko, počkejte s tankováním pokud možno až do Slovinska. Tam totiž doplníte naftu v porovnání s ČR o asi 7,2 koruny na litr levněji, což už je poznat a na plné nádrži to může udělat kolem 300 korun. Moc si nepomůžete tankováním v Rakousku, kde vychází nafta víceméně na stejno.

Doporučení Portálu řidiče: Na cestu autem do Chorvatska se vyplácí sjednat cestovní pojištění. Na cestách vám bude krýt záda a nepřekvapí vás tak žádná nečekaná událost. Porovnání nabídek je navíc snadné a rychlé díky online kalkulačce cestovního pojištění.

  Nejlepší cestovní pojištění do Chorvatska

Když pojedete „východní trasou“, tedy přes Slovensko a Maďarsko, určitě využijte nízkých cen paliv v Maďarsku. Tam je nafta oproti České republice o zhruba desetikačku levnější. A o něco málo levnější je nafta i na Slovensku, ale ne o moc, jen zhruba v přepočtu o dvě koruny.

Na zpáteční cestě každopádně v Chorvatsku nemusíte nutně tankovat plnou, protože nafta tam stojí podobně jako u nás. Je tedy lepší doplnit palivo až ve Slovinsku, respektive v Maďarsku.

Ceny paliv ve vybraných evropských zemích

Země Natural 95 Diesel LPG Aktualizace
🇭🇷  Chorvatsko 1,55 €
(39,11 Kč)
1,61 €
(40,62 Kč)
0,75 €
(18,92 Kč)
28. 3. 2024

Kde tankovat benzín cestou do Chorvatska

Při cestě přes Rakousko a Slovinsko opět vychází lépe nejlépe tankování ve Slovinsku. Při srovnání s cenami u nás uspoříte zhruba šest korun na každém litru. A Rakousko opět vychází cenově velmi podobně jako ČR.

Zvolíte-li trasu přes Slovensko, počkejte s tankováním jako u nafty až do Maďarska. Tam můžete dotankovat benzín za cenu v přepočtu kolem 32 korun, což vypadá až trochu neuvěřitelně. Na každém litru tak ušetříte asi 11 korun a 80 haléřů! Samozřejmě optimalizujte pokud možno i návrat tak, abyste tankovali v Maďarsku. Chorvatsko má totiž srovnatelnou cenu benzínu jako je v České republice.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Kde tankovat LPG cestou do Chorvatska

Ceny LPG jsou napříč Evropou trochu jiné než u nás, především vlivem rozdílného zdanění. Ať pojedete jakoukoliv trasou, tak tankujte pokud možno u nás, na Slovensku nebo v Rakousku. Ve Slovinsku, Maďarsku a Chorvatsku je plyn o něco dražší.

Rada na závěr: Pakliže chcete letos vyrazit na vytouženou dovolenou do Chorvatska, nezapomeňte na sjednání připojištění, které bude pokrývat rizika, jež vás mohou na cestách potkat. (např. porucha, vandalismus, řádění živlů apod.). Využít k tomu můžete připojištění v rámci cestovka, případně si sjednejte krátkodobé havarijní pojištění

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: mBenzin, Tolls.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články