PRÁCE 🧰

Kam se vydat v Ustroňi

15. 1. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cesta do Polska Tipy na výlety Slezské vojvodství

Ve městě Ustroň, které se rozprostírá v náručí údolí Visly mezi hřebeny Wielka a Mata Czantoria, žije historie lázeňství již přes dvě staletí. Díky spletité síti turistických stezek se Ustroň stává neodolatelným rájem nejen pro pěší výletníky a vášnivé cyklisty, ale také pro automobilové závodníky.

Kam se vydat v Ustrońi

Články na téma objevujeme Slezské vojvodství:

  1. Ochutnali jsme to nejlepší z polské kuchyně!
  2. Tipy na výlet v Katovicích: Muzeum Slaskie
  3. Kam se vydat v Ustrońi - právě čtete
  4. Kam se vydat a co navštívit v Katovicích

Ustron nabízí skoro sto kilometrů horských turistických stezek a malebných pěších cestiček, které se prolínají krajinou, a dalších padesát kilometrů pečlivě vyznačených cyklotras různých náročností. Město představuje výchozí bránu k Hlavní Beskydské trase, která vás zavede až do kouzelných Bieszczad na jihovýchodě Polska. Na Czantorii, jednom z malebných vrcholků, vás čeká vyhlídková věž s ohromujícím panoramatem na celé horské pohoří, jež se táhne jak na polskou, tak českou stranu.

Pokud se rozhodnete pro dobrodružství na delší vzdálenosti, můžete využít sedačkovou lanovku, která vás vynese až na vrchol Czantoria. A nechybí ani pohádková atmosféra dalších hor, jako jsou Równica a Orlova. A aby byla pohádka úplná, Ustroň se pyšní také atrakcí park dinozaurów, která dodává městu nádech prehistorického kouzla.

Kromě těchto přírodních klenotů láká Ustron i na další, jako je například letní sáňkařská dráha na Czantorii s rodinným zábavním parkem, rollercoaster a lanový park na hoře Równica. V zimě, kdy se země zakryje bílým pláštěm, si zde lyžaři a snowboardisté přijdou na své na sjezdovkách v komplexu Ustron Ski a ve střediscích, jako jsou Czantoria, Duza Palenica, Mata Palenica, Pod Skalica, Poniwiec a Zawoazie. Ustroň prostě skloubil pohádkovou atmosféru s nabídkou pro všechny, kteří touží po kouzle horských krás.

Race the Streets – Ustroń

Minulý rok také polské cesty navštívili závodníci nejen z Česka. Po ustronských horských uličkách se proháněly automobily takzvaným driftem v závodě Race the Streets - Ustroń: Zpátky ke kořenům. V dávných letech v Japonsku se závodilo v horách (touge), závodníci soutěžili o čest, ne o žádné výhry. Chtěli být uznáváni jako nejlepší drifteři na každé hoře. A proto se v polské Ustorni setkali závodníci z Česka, Slovenska a Polska, aby ukázali, kdo je nejlepším závodníkem. Mohli jsme zde vidět známá jména jako například Michal Helebrant, Filip Vimpel nebo například Michal Sitta. Uvidíme, co ZapalTo Crew, vymyslí pro tento rok.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články