PRÁCE 🧰

Akce Race the Streets Ustroń - nezapomenutelný závod v extémních podmínkách

30. 7. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Nekompromisní dráha zaznamenala jména odvážných jezdců: Race the Streets - Ustroń nezklamala! Série závodů znovu rozhýbala motto "keep it street" a přivedla drifting na novou úroveň. Kdo nakonec ovládl trať? Slovensko, Česko a Polsko na stupních vítězů! Pohledem do fotogalerie si připomeneme vzrušující okamžiky. Chystáte se na Streets of Český Těšín? Výzva a zážitky vás čekají!

Akce Race the Streets Ustroń

Vášeň a driftování v horském terénu

Závod Race the Streets pořádaný v polské Ustroni byl nezapomenutelnou událostí plnou vášně a driftovacích dovedností. Soutěžící závodili na náročné trati, která vyžadovala extrémní dovednosti a odvahu. Uplynulou sobotu jsme se účastnili vzrušující automobilové akce v horském terénu, poblíž malebného městečka Ustroń v Polsku. I přesto, že počasí nebylo zrovna přívětivé, s deštěm, mlhou a chladem, se na startovní čáře sešlo hned 16 odvážných jezdců z různých zemí - Česka, Polska a Slovenska. Studený a mokrý asfalt v polských horách představoval velkou výzvu, a tak si závodníci museli záhy zahřát pneumatiky. Někteří z odvážných jezdců se při tomto úkolu nevyhnuli střetnutí s betonovými svodidly, což způsobilo, že se startovní čára trochu zúžila. Nicméně, toto je přirozená součást tohoto náročného sportu, kde i při nelehkých podmínkách musí jezdci ukázat své dovednosti a odvahu.

Náročný závod v extrémních podmínkách to závodníkům rozhodně nedal zadarmo!

Projít až do finále nebylo snadným úkolem, jelikož horské cesty neposkytují tolik komfortu, jako například plochy k driftování stvořené. Svodidla na úzkých horských průsmycích neuhnula a pocitu bezpečí nepřidávala ani naprosto mokrá trať po noční průtrži mračen. Nicméně, jezdci se s těmito náročnými podmínkami statečně vypořádali a ukázali, že jsou opravdovými mistry svého řemesla.

Driftování v takových podmínkách rozhodně není pro každého, a proto jsme rádi za jezdce, kteří se zúčastnili a měli odvahu vstoupit na tuto nebezpečnou trať. Jsou to stateční jedinci s neohroženým srdcem, kteří se nebojí výzev a dokážou se s nimi vypořádat sebejistě a s grácií.

Jak to nakonec dopadlo?

Každý závodník, který se zapsal na trať svými pneumatikami, se stal součástí historie a zanechal své jméno na této nekompromisní dráze. Race the Streets - Ustroń se stala událostí, která znovu definovala heslo "keep it street" a přivedla tuto vzrušující motoristickou disciplínu na velmi vysokou úroveň.

Kalendář auto-moto akcí

Z původních šestnácti jezdců se do závodních battlů nakonec probojovali všichni, kteří svá auta nezničili. Na vrcholu žebříčku se nakonec umístil na třetím místě slovenský jezdec Marko Hučko s vozem BMW E30, druhé místo obsadil Michal Vychodil z Česka s vozem Nissan Skyline R33 GTS-T  a nejvyšší příčka patřila polskému jezdci Michalovi Borutovi s vozem Nissan 200sx. Na to jak se jezdcům dařilo se můžete podívat v následující fotogalerii. Pokud vás tato akce oslovila, již v 2. září se na vás těšíme na další podobné události, tentokrát v Česku – akce "Streets of Český Těšín" představuje pro jezdce další novou výzvu. A co vy? Plánujete se zúčastnit této události a vrátit se ke kořenům driftingu?

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Nikola Vrablová.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články