PRÁCE 🧰

Kam s dětmi v zimě ve Vysokých Tatrách

7. 1. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem na Slovensko Cesta na Slovensko Informace na cestu na Slovensko

Rodiny s dětmi jsou specifická skupina turistů. Zvláště malé děti většinou nebaví celý den chodit po horách nebo lyžovat. Potřebují také jinou zábavu a odpočinek. V našem článku najdete tipy, které se nám s dětmi osvědčily.

Tatry s dětmi

Dětské herničky

Děti nevydrží v zimě celý den venku. Když mrznou ručičky, hodí se, když je poblíž nějaká hernička na zahřátí. Pro rodiče je zase ideální, když je součástí nějaké kavárny nebo restaurace. Ve Starém Smokovci je takových vnitřních dětských hřišť několik. Pokud si chcete zajít na kávu či čaj, pak doporučujeme Mon Dieu, kde najdete malý dětský koutek. Navíc mají výbornou čokoládu.

Když máte chuť na něco sladkého, tak vyzkoušejte cukrárnu U Elišky. Počítejte s tím, že většinou je zde opravdu hodně lidí. Chcete-li něco autentičtějšího, navštivte Sherpa caffé. Je tu pro děti vyhrazena celá jedna místnost.

Na něco většího k jídlu, doporučujeme bistro Iba.Tu. Mají pro děti připravenou dětskou kuchyňku a rodiče si tak mohou v klidu sníst výborné burgery.

Nejvíc vymakané dětské hřiště má podnik CafeRazy v Popradě. Děti si tu pohrají na 200 m2 velké ploše na klouzačkách, lezecké stěně a dalších prolézačkách. Rodiče je mohou v klidu sledovat od stolu na obrazovkách umístěných v restauraci. Velké herničky najdete v budově Trio Caffé a v hotelu Atrium. Obě jsou placené.

Hernička CafeRazy

V Tatranské Lomnici mají na 500 m2 velkou interaktivní dětskou galerii Dobrá hračka. Děti si vyzkouší různé profese od hasiče po archeologa. Je potřeba si dopředu vytvořit rezervaci. Nevýhodou je, že vstup platí pouze na hodinu a cena je vyšší.

Doporučit můžeme také dětské centrum Kinderland v hotelu Lesana v Tatranské Lesné.

Trošku kultury

V Lomnici je velmi pěkné, i když trošku retro, muzeum Tanapu. Děti se tu seznámí se všemi možnými zvířátky, která se mohou v Tatrách vyskytovat. Největší trhák je imitace medvědího brlohu, do kterého si ovšem vlezou jen ti odvážnější.

Živá zvířátka můžete vidět u hotelu Hubert. Mají tu lamy, koně, krávy, pávy ad. Vše zdarma. Zahřát se pak zajděte do hotelové kavárny, kde mají celou jednu velkou místnost předělanou na dětskou herničku.

Velmi pěknou interaktivní výstavu, která bude bavit i děti, mají v Tatranské Poliance v galerii Poliankovo. Ve zdejší kavárně je také malý dětský koutek. Venku mají lučního koníka v nadživotní velikosti, kterého děti mohou používat jako prolézačku.

Za zábavou můžete vyrazit zpět do Starého Smokovce do Tricklandie. Jedná se o galerii plnou různých optických iluzí, zrcadlových bludišť a trick-artu. Je třeba si udělat rezervaci.

Za sportem

Pro zkušené lyžaře je v Tatrách spousta lyžařských středisek. Když ale vaše dítě teprve začíná, je třeba zvolit něco menšího. Při této příležitosti doporučujeme malé centrum Jakubkova lúka v Novém Smokovci. Mají dva vleky - velký a malý. Svah je mírný a krátký. Seženete tu dvě lyžařské školy vhodné pro děti. Pod sjezdovkou je navíc mírný kopec vhodný na sáňkování a bobování.

Jakubova Lúka

Po lyžování se hodí relax v bazénu. Doporučujeme vodní svět v hotelu Atrium, kde mají pro děti tobogán s dojezdem do vany. Další bazén s tobogánem najdete v hotelu Sorea Titris v Tatranské Lomnici. Zde navíc mají různé chrliče, protiproudy a vodní hřib. Velký vodní svět mají v Popradě v Aquacity.

Ve Ždiaru

V Belianských tatrách je středisko Bachledka, které dětem nabízí spoustu zábavy. Zalyžovat si mohou v pohádkovém lyžařském areálu, který najdete na sjezdovce Hrebeň, kousek od horní stanice Gondoly Bachledka. Děti provází různé pohádkové postavičky a lyžování je tak více baví. Dále tu mají kluziště u penzionu Ski Jezersko.Mají otevřeno od 10 do 22 hodin. Brusle si můžete půjčit na místě. Kluziště najdete také v centru Starého Smokovce před restaurací Dobré časy. Je zdarma.

Na Bachledce je i v zimě za dobrého počasí otevřen chodník v korunách stromů. Má asi 1,2 km a končí vysokou věží. Nahoře je obrovská síť, na kterou si můžete vlézt, pokud se ovšem nebojíte výšek. Na vršku Magury najdete také několik venkovních dětských hřišť a vyhlídkovou věž. Zábavy pro děti je v tomto středisku mnoho. Vnitřní hřiště má pak blízký hotel Panorama.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Dominika Čepilová.

Fotogalerie (7 fotek)

Podobné články