PRÁCE 🧰

Jaký je nejlepší nový hatchback?

20. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Hatchbacky jsou takové vozy, u nichž posádka sdílí místo s prostorem pro zavazadla, který je za zadními sedadly. Na trhu je jich spousta a pokusíme se vybrat ty nejlepší.

Jaký je nejlepší nový hatchback?

Články na téma vybíráme nový vůz:

  1. Koupit nové nebo ojeté auto?
  2. Jaký je nejlepší nový hatchback? - právě čtete
  3. Testy nových aut
  4. Vybíráme auto od 15 let
  5. Zánovní vozy: Co si při výběru pohlídat?

Samozřejmě, co je dobré pro jednoho, nemusí vyhovovat druhému, proto nelze univerzálně konstatovat, že nějaký jeden vůz je nejlepší v kategorii. O naše favority se však rádi podělíme.

Peugeot 208

Nedávno testovaný Peugeot 208 zaujal především designem a spotřebou. U tak malého vozu je už naftová motorizace trochu vzácnost, ale motor 1.5 BlueHDI bychom volili spíše na delší cesty, eventuálně dálnice. Na běžné jezdění bude lepší benzínová 1.2 Puretech. Tak jako tak, tohle autíčko umí dodat majiteli i trochu osobitého stylu a jeho interiér je povedený.

Nejlepší nové hatchbacky v online inzerci

BMW 1

Jedničkový bavorák bude zajímavou možností hlavně pro ty, kteří chtějí i trochu radosti z jízdy. Na první pohled nezaměnitelné tvary, skvělý a jak je u značky obvyklé - vyladěný podvozek. Umí dravější průjezdy zatáčkami, ale zachovává skvělou míru komfortu na palubě. Pro sportovněji zaměřené řidiče je tu varianta M, která z BMW 1 udělá solidní střelu a prohloubí dravý charakter auta.

Mazda 3

Mazda 3 - je nejlepší nový hatchback?

Podíváme-li se na nabídku Mazdy, tak trojka nám vychází jako jednoznačně nejlepší hatchback japonského výrobce. Na první pohled zaujme především designem. Však taky není divu, trojková mazda obdržela cenu Red Dot za nejlepší produktový design. Podobně jako BMW potěší i podvozkem. Motory jsou skvělé, ale vždy to bude benzínový mild-hybrid o obsahu dva litry. Ten je nicméně povedený a boduje jak výkonem, tak spotřebou.

Ford Focus

Když už jsme u těch podvozkově povedených vozů, tak musíme zmínit i Ford. Focus skvěle vypadá a ještě lépe jezdí. Na nic si nehraje a pokud motor dostává správnou péči, tak drží. I litrový EcoBoost má dostatečných 125 koní, navíc je k dostání v dost unikátní variantě mild-hybrid + manuální převodovka. A jestli je na vás litr nebo jedna-pětka málo, tak chtějte ST, které má buď 190 nebo v případě ST Plus 280 koní.

Hyundai i30

Hyundai i30 - je nejlepší nový hatchback?

Nová i30 má zajímavý design a je to prakticky řešené auto, navíc se zajímavou nabídkou motorů. Základní litr berte v případě, že budete jezdit sami a po okreskách. Zajímavé jsou mild-hybridní varianty, které umí být úsporné hlavně v městském provozu. Navíc jedna-pětka s elektromotorem umí 117 kW, což je dostačující i na plně obsazený vůz.

Zdroj médií: Redakce, Mazda, Hyundai.

Podobné články