PRÁCE 🧰

Jaký je nejlepší alkohol tester?

19. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat alkohol tester Základní info k alkohol testerům Testery pro řidiče

Vybrat kvalitní alkohol tester není jednoduché, protože produktů jsou na trhu desítky. A také hodně záleží na tom, co od přístroje očekáváte. Zde jsou naše tipy.

Jaký je nejlepší alkohol tester?

Když to hodně zobecníme, tak můžeme dopředu vyloučit všechny alkohol testery s polovodičovým senzorem. Ten je totiž už dávno překonaný senzorem elektrochemickým, který je přesnější a měří skutečně jenom alkohol v dechu. Nevyžaduje také tak častou kalibraci a není tak poruchový.

Který kvalitní alkohol tester vybrat?

U alkohol testerů naopak neplatí, že s cenou roste kvalita. Jistě, přístroj za 12 tisíc bude asi lepší a přesnější, než ten za 2 tisíce, ale neplatí to vždy. Ostatně překvapením našeho testu byl Sencor SCA BA50FC, který s doporučenou cenou 1 299 korun překonal daleko dražší alkohol testery v přesnosti měření. Jeho nevýhodou je ale to, že se po 500 měřeních zablokuje a je nutné si zařízení nechat vyresetovat nebo v něm vyměnit senzor.

Alkohol tester Sencor

Kdo chce digitální alkohol tester na běžné používání, může sáhnout i po AlkoForce Prime, který rovněž měří velmi přesně a disponuje pamětí na poslední tři měření. Navrch má i kalibrací, která je u něj po dobu prvního roku od koupě zdarma, a to bez omezení.

AlcoForce Prime

Pro větší firmy pak může být zajímavý Dräger 7510, který používá i policie. Tento přístroj je certifikovaný alkohol tester v České republice. To už není jen nějaký hračka, ale docela bytelný kus elektroniky, který je skutečně velmi přesný a disponuje i třeba funkcí pasivního měření. Dá se tak zjistit, jestli třeba kapalina ve sklenici obsahuje alkohol - i to se může někdy hodit. Cenově je to ale samozřejmě náročnější, seženete ho kolem 25 tisíc korun.

Drager 7510

Zdroj info: Redakční test.
Zdroj médií: Depositphotos, redakce.

Podobné články