PRÁCE 🧰

Jak zjistit aktuální ceny benzínu a nafty na Slovensku?

13. 7. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta na Slovensko Paliva cestou na Slovensko

Pokud vyrážíte na dovolenou do Vysokých Tater, bude se vám pravděpodobně hodit znát aktuální ceny benzínu a nafty pro Slovensko.

Cena benzinu a nafty na Slovensku

Cena benzinu a nafty na Slovensku

Na Slovensko jsme se vypravili přesně v polovině června, ceny pohonných hmot se tak vztahují k tomuto datu. Nutno podotknout, že byla v tomto období cena benzínu i nafty na Slovensku vyšší než u nás. Cena benzínu se pohybovala v rozmezí 1,56-1,68 eur, tedy 37,08-39,93 korun. Na naší cestě byla kupodivu nejlevnější Benzina v Ružomberku, nejdražší dálniční OMV.

V případě nafty bylo cenové rozpětí 1,39-1,52 eur, v přepočtu tedy 33,13-36,13. Zde také byla nejlevnější Benzina v Ružomberku a nejdražší dálniční OMV. Kromě Benziny (Orlen) a OMV na Slovensku běžně natankujete u čerpacích stanic MOL, Shell nebo Slovnaft. Nabídka je tak podobná, jako u nás, a vybere si každý. Bát se v zásadě nemusíte ani kvality paliv.

Kde hledat ceny benzínu a nafty na Slovensku?

Lze předpokládat, že se v prázdninových měsících budou ceny pohonných hmot vyvíjet. Kde tedy zjistit jejich aktuální cenovky a jak při dovolené ušetřit? Pro Slovensko se nám dobře osvědčila webová stránka spotreba.sk. Zde si můžete vyhledat ceny benzínu, nafty i LPG ve vámi vybrané lokaci a srovnat je s průměrnými cenami na celém Slovensku. Stránku můžete přepnout i do českého jazyka – v tom případě se ceny z eur převádějí na koruny a porovnávají se s průměrnou cenou benzinu a nafty v Česku. Výhodou je, že jsou ceny pohonných hmot poměrně často aktualizovány.

Cena benzinu a nafty na Slovensku

Praktický tip: Při cestě do zahraničí vás některé neočekávané události mohou přijít pěkně draho. Proto se před odjezdem vyplatí sjednat cestovní pojištění. Jednotlivé nabídky pojišťoven za vás porovná online kalkulačka cestovního pojištění.

  Porovnat cestovní pojištění na Slovensko

Sázkou na jistotu je web mbenzin.cz. Ten pravidelně aktualizuje orientační ceny benzinu a nafty v mnoha zemích Evropy včetně Slovenska. Ceny jsou sice jen orientační, ale pro základní rozlišení mezi levným a drahým palivem stačí. Tím nejjednodušším nástrojem jsou ovšem Mapy.cz, jejichž aplikaci má v mobilu každý správný Čech. Jednoduše stačí napsat třeba „benzín Žilina“ a okamžitě vidíte lokaci a často i ceny čerpacích stanic v okolí.

Cena benzinu a nafty na Slovensku

Překvapil nás jen fakt, že ve vyhledávačích čerpacích stanic nezřídka chybí Benzina. Tato síť sice na Slovensku není tak hustá, jako u nás, ale stále jich je tu dostatek. Možná za to může postupné přejmenovávání na Orlen. Víme však, že je Benzina u českých řidičů oblíbená, a tak se nenechte zaskočit, když jí v internetových vyhledávačích nenajdete.

Rada na závěr: Cestujete autem do zahraničí? Přibalte si k němu i připojištění, které bude krýt rizika, jež se mohou na cestě objevit. Patří sem například havárie, vandalismus nebo krádež vozidla. Rizika můžete připojistit v rámci klasického cestovního pojištění, případně si sjednat krátkodobé havarijní pojištění

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Radim Krejčík, spotreba.sk, Mapy.cz.

Podobné články