PRÁCE 🧰

Jaká je cena benzínu na Slovensku?

31. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Levné cestování autem Cesta na Slovensko Paliva cestou na Slovensko

Ceny benzínu po celé Evropě rapidně vzrostly. Nevyhlo se to České republice, ale ani sousedním státům jako je Slovensko.

Cena benzínu na Slovensku

Pokud se chystáte na letní dovolenou autem, je vhodné si naplánovat tankování předem. Ušetříte tím nemalé peníze. Pokud se zrovna nebavíme o Polsku, tak ve většině sousedních států si za benzín připlatíte, takže se vyplatí z České republiky vyjet s plnou nádrží.

Cena benzínu na Slovensku

Cena benzínu na Slovensku za poslední dobu vzrostla. V červenci dosahovala nejvyšších čísel a to kolem 1,94 eur (47,76 korun) za litr. V článku o cenách benzínu v Itálii jsme vám doporučovali natankovat mimo hlavní tahy a dálnice. Bohužel na Slovensku jsou ceny na okrskách a dálnicích téměř totožné. Posledních pár dní se situace kolem cen paliv zlepšuje a momentálně za litr benzínu na Slovensku zaplatíte průměrně 1,73 eur (42,50 korun).

V České republice jsou ceny benzínu průměrně nižší o 2 koruny než na Slovensku. Pokud se vydáváte na dovolenou na Slovensko nebo jen projíždíte, vyplatí se dotankovat plnou nádrž na česko-slovenských hranicích, kde se cena za jeden litr benzínu pohybuje kolem 39 korun. Pro Moravany a Slezany se vyplatí spíše zajet na polskou stranu, kde je benzín ještě levnější než v České republice.

Pokud chcete opravdu ušetřit, vyplatí se vám cesta autobusem nebo vlakem. Tahle varianta je levnější než autem po vlastní ose, ale nedostanete se do všech koutů země a zabere časovou náročnost.

Mohlo by se vám hodit: Máte v plánu letos vyrazit sami, s drahou polovičkou nebo s rodinou na dovolenou na Slovensko? Než se vydáte na cestu, sjednejte si cestovní pojištění. Pro zobrazení nejlepší možné nabídky se vyplatí použít online kalkulačku cestovního pojištění.

  Výhodné cestovní pojištění na Slovensko

Zdroj info: Kurzy, mBenzin.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články