PRÁCE 🧰

Ceny benzínu a nafty v Itálii (2022)

18. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Základní info k cestování Cesta do Itálie Informace na cestu do Itálie

Jedním z hlavních nákladů na cestu autem do Itálie jsou ceny pohonných hmot. Pokud budete chtít ušetřit, rozhodně se vyplatí je sledovat. Aktuální ceny paliv v Itálii se mění každý den.

Ceny paliv v Itálii

Sezona letní dovolené je již v plném proudu a mezi nejoblíbenější destinace Čechů patří Chorvatsko a Itálie. Cestu do Itálie autem může ovlivňovat spoustu faktorů a mezi ně patří ceny benzínu a nafty v Itálii. Ceny paliv se oproti minulé sezoně rapidně zvýšily po celé Evropě.

Ceny pohonných hmot Itálie a ostatní země

Nejvíce se vyplatí vyjet z Česka s plnou nádrží. Na hranicích s Rakouskem můžete natankovat na čerpací stanici ONO. Zde se pohybuje cena benzínu kolem 41,90 Kč za litr a cena nafty 42,90 Kč za litr.

 Pokud se rozhodnete tankovat v Itálii, je dobré se vyhnout hlavním tahům a dálnicím. Na těchto úsecích se cena benzínu pohybuje okolo 2,08 eur (51,24 korun) za litr a cena nafty (diesel) kolem 1,99 eur (49,01 korun) za litr. Ceny jsou podobné jako v Rakousku.

Pokud sjedete z dálnice a budete chtít na cestě ušetřit, doporučujeme natankovat u místních čerpacích stanic Tamoil, kde je cena pohonných hmot výrazně menší, a to benzín za 1,87 eur (46,07 korun) za litr a diesel 1,86 eur (45,82 korun) za litr.

Aktuální ceny pohonných hmot můžete sledovat na serverech mBenzin.cz nebo kurzy.cz.

Tip na cestu: Ať už se vydáte do Itálie s cílem poznat kus historie, podívat se na památky nebo si jen odpočinout u moře, vždy se vám na cestu bude hodit cestovní pojištění. Pro ušetření peněz doporučujeme sjednání přes online kalkulačku cestovního pojištění.

  Cestovní pojištění do Itálie online

Zdroj info: mBenzin, Kurzy.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články