PRÁCE 🧰

Jak vybrat tester autobaterií

29. 4. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat nabíječku baterií Pomocníci startu Tester akumulátoru Auto-moto baterie a nabíjení

Člověk by řekl, že s vlastnictvím automobilu všechno končí. A ono ne. Nejen, že se o auto musíte starat, ale musíte kupovat i jiné komponenty, které měří, testují a hlásí.

Tester autobaterie

Články na téma tester akumulátoru:

  1. Jak vybrat tester autobaterií - právě čtete
  2. Ověřený tester akumulátoru
  3. Tester autobaterie Konnwei KW208
  4. Zátěžový tester autobaterie

Jak již bylo řečeno, když doma máte auto nebo motorku, ty pro svou funkci potřebují správně fungující akumulátor. Pro některé případy je vhodné mít doma autonabíječku, která si poradí s vyšťavenou baterií a dá ji tak druhou šanci. 

Testery autobaterií v nabídkách e-shopů

Jenže kolikrát jen nabíječka nestačí a je vhodné mít i tester, který včas upozorní na problém. A co že to ten tester vlastně je? Jedná se o celkem malý přístroj, který měří životnost baterie a především její stav. Tzv. jestli je nabitá, kolik a nebo vůbec a je nutné to nějak řešit. Vybrat si lze z analogových, ale i digitálních přístrojů. Samozřejmě ty digitální mohou mít mnoho využití a ukazatele jako je třeba testování vnitřního odporu nebo zátěžový tester. Tyto přístroje mohou zároveň měřit baterie při zátěži, ale i v klidu.

Cena testerů autobaterií může být různá. Můžete si pořídit buď nějaké základní za pár stovek, které se hodí do základního vybavení garáže na kdyby náhodou, nebo se můžete porozhlédnout po dražších produktech. V takové kategorii jsou ale přístroje jejichž cenovka startuje na tisícikoruně a postupně se zvedá nahoru s kvalitou, kterou od výrobku očekáváte. Nabídka je tedy poměrně široká a někdy se hodí zeptat se zkušeného automechanika, který jistě nějaký ten tester doporučí. Nutno podotknout, že tester akumulátoru většinou uvádí orientační míry měření.

Jak použít tester

Je to velmi jednoduché. Jak již bylo řečeno je to maličký přístroj, ze kterého vedou dvě svorky. Jedna je oranžová a druhá černá. Stačí tedy jen svorky přichytnout na příslušné póly a poté už jen počkat, co přístroj na obrazovce ukáže. Na většině přístrojích můžete nalézt i barevné diody. Samozřejmě u té zelené není co řešit, žlutá bude značit nějaký problém nebo jen výstrahu a poslední barvou je červená. Při rozsvícení takové barvy to může znamenat problém. 

Zdroj médií: redakce.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články