PRÁCE 🧰

Jak poznat protektory od běžných pneu

28. 4. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Jak se dají poznat protektorované pneumatiky od obyčejných plášťů? A jaké jsou výhody protektoru?

Jak poznat protektory

Řidiči svých vozů častokrát přemýšlejí nad koupí ojetých pneumatik. Někteří překupníci však využívají neznalosti motoristů a za cenu obyčejných plášťů prodávají častokrát mnohem levnější protektory. Pneumatiky protektory jsou již minimálně jednou jeté pneumatiky, které byly zbroušeny a nová kaučuková směs byla za tepla nebo za studena zpět nalisována. Ani zkušený řidič by dnešní protektory od běžných pneumatik nemusel poznat.

Jak poznat protektory u zimních pneu

Zimní pneumatiky protektor, které jsou vyrobeny v České republice lze poznat podle hvězdiček. Druhou klasifikační skupinu, kde najdeme zimní pneu protektor, který byl již podruhé protektorovaný, značí na bočnici dvě hvězdičky. Takový plášť je možné dát pouze na zadní nápravu. Tři hvězdičky značí jednou protektorované pláště, které je možné použít jako nové pneumatiky podle rychlostní kategorie, která je označena velkým písmenem. Pokud se na nově koupených protektorech nenachází žádné hvězdičky, jedná se s největší pravděpodobností o nekvalitní protektor. Výrobce hvězdičky jednoduše uřízl a často se nechává poškodit také kus dezénu. Takové pneumatiky by na autě neměly být použity.

Jedny z nejlevnějších pneu na trhu s dopravou zdarma

Pneu protektor s označením Remould

Obchodníci v prodejnách své zákazníky většinou nepodvádějí a o pravém původu pneumatik většinou vždy informují. Protektory lze od obyčejných pneumatik poznat podle označení Remould. Nové protektory se lepí takzvaně od patky k patce a běžný smrtelník by je od běžných plášťů dnes již nepoznal, pokud se na protektoru nenachází žádné označení, že jde o protektor. Poznat to lze ještě podle firmy, která plášť protektorovala.

Rozdíl ceny mezi novými pneumatikami a recyklovanými protektor pneu je sice značný, je však důležité si uvědomit, že obutí je jednou z nejdůležitějších investic na vozidle. Zamyslete se tak nad tím, zda se vyplatí šetřit na úkor pohodlí a především bezpečí. Nové pneumatiky lze přitom při slevové akci sehnat za částku, která se od protektorů bude lišit v řádech několika stokorun.

Zdroj info: fóra řidičů, Pneumatiky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články