PRÁCE 🧰

Co si pořídit za vychytávky do auta?

29. 7. 2021 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Zatímco některým stačí to, co v autě mají, jiní si prostor kabiny rádi vylepšují o nejrůznější praktické vychytávky.

Přehled nejlepších vychytávek do auta

Články na téma praktické vychytávky do auta:

  1. Přehled nejlepších vychytávek do auta - právě čtete
  2. Ohřívač jídla do auta
  3. Praktické doplňky do interiéru

Jestliže patříte mezi lidi, kteří mají rádi praktické věci, pak je tento článek přímo pro vás. Na druhou stranu, i když v autě nemáte třeba autochladničku nebo síť pro pejska, určitě můžete ocenit i maličkosti jako jsou třeba měkčený obal kolem zástrčky bezpečnostní pásu - nic nevrže a ani se neošoupává. Praktické mohou být i různé organizéry třeba na vlhčené ubrousky nebo kapesníčky. 

Prakticky lze říct, že výběr vychytávek bude jiný pro muže, tak i pro ženy. Možná o tom také rozhoduje trochu věk, zkušenosti a povaha. Protože největší bordelář si stejně bude dělat vše podle svého, a to i přesto, že dostane třeba pěkná praktická šuplata. Pojďme se tedy podívat na náš výběr nejlepších vylepšováků, které si do auta můžete pořídit.

Kdybych se totiž zaměřila na to, co mám v autě já, pak by to byl poněkud krátký článek. Vzhledem k tomu, že mými jedinými pomocníky jsou vůně do auta, škrabka na led, nabíječka a cestovní ramínko.

Výběr nejlepších vychytávek

Kamera do auta

Pomocník nejen na zaznamenávání cesty, ale hodí se nejvíce při dopravních nehodách, kdy pak slouží jako důkaz neviny. Stejně tak může zaznamenat nebezpečného vybržďovače. Na trhu naleznete velké množství takových autokamer, a tak si vybírejte především dle svých požadavků a nároků. To znamená, chci aby kamera nahrávala nonstop? Jak kvalitní má být obraz? A chci kameru, kterou si zapojím do zapalování nebo tu, která funguje nezávisle? Spousta otázek, které bude nutné zodpovědět, než půjdete do obchodu. Pokud si nevíte rady, co vybrat, je nejjednodušší se zeptat obsluhy.

Držák na telefon

Přestože by se lidé za jízdy měli věnovat především řízení, řada z nich se přeci jen nechá zlákat moderní hračičkou. Jenže v některých případech je nutné mít obě ruce na volantu a nedělat blbosti. Pro tyto účely slouží právě držák. Každopádně se stane skvělým pomocníkem, pokud nemáte v autě navigaci a pouštíte si ji právě skrze mobil. Nemusíte nic držet nebo složitě štelovat, abyste viděli jak na cestu, tak i na mapu, kam jet.

Autochladnička

Tohle už je taková vychytávka, kterou ocení jen někteří řidiči. A to zejména ti, kteří se rozhodnou vydat na dalekou cestu za mořem nebo do hor. Do autochladničky se dají schovat nejrůznější dobroty a pití, které tak vydrží dlouho vychlazené a nestane se žádná nestravitelná nehoda. Vybírat můžete, jak na krátké cesty z chladících brašen a nebo zvolit klasickou autochladničku, pro jejíž funkci je nutné zapojit kabel do palubní sítě.

Deka nebo potah pro zvířata

Ocení rozhodně každý, kdo s sebou převáží zvíře a to ve většině případů pouští chlupy. Pokud se vám nechce každý večer několik minut uklízet povrch sedaček odchlupovačem, pak je toto vhodné a také výhodné řešení. Existuje několik druhů i podle velikosti psa, a tak se informujte přímo v obchodě, který kus bude vhodný pro vás. Doporučujeme se nedívat po těch nejlevnějších produktech, pokud chcete, aby skutečně něco vydržely.

Organizér

Ať už se jedná o ten do kufru, díky kterému nebudou lítat věci po celém jeho objemu, pak existují i takové, které se přichytí ze zadní strany přední sedačky. Do jednotlivých kapes lze pak ukládat téměř cokoliv. Hodí se také když máte děti, hračky a knížky vždy po ruce ratolesti.

Gumové koberečky

Vzhledem k úmornému teplu to není zrovna aktuální téma, ale brzy nadejdou podzimní a zimní měsíce, kdy už se dané koberečky hodit budou. Na rozdíl od těch klasických, dokážou zadržet vodu a jejich údržba je proto velmi snadná. Stačí je vyjmout a vodu z nich prostě vylít. K dostání je i gumová vana do kufru, která je rovněž na údržbu lepší. Kolikrát se stane, že se v kufru může něco z nákupu rozbít nebo rozlít. Úklid bude pak jednodušší.

Protiskluzová podložka

Super věc pokud nemáte kam položit mobil nebo klíče a nechcete, aby vám cestovaly po celé kabině. Tuto podložku prostě někam plácnete a věci dáte na ni. Nehrozí, že by cokoliv uniklo. Jen si dejte pozor, až ji budete dávat na vrch palubní desky. Vysoké letní teploty mohou zapříčinit, že se podložka "přiškvaří / rozteče" vlivem sluníčka a její sundávání je pak obtížnější. Tomuto předejdete nákupem kvalitního produktu, tedy ne toho z čínského eshopu.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články