PRÁCE 🧰

Test kamer do auta, která je ta nejlepší?

14. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Kamer do aut existuje v dnešní době nespočet. Podle jakých kritérií však vybrat tu správnou? Které kamery ovládly první příčky v testu roku 2020?

Test kamer do auta, která je ta nejlepší?

Články na téma výběr kamery do auta:

  1. Test kamer do auta, která je ta nejlepší? - právě čtete
  2. Nejlepší kamera do auta za rozumnou cenu
  3. Tipy a rady, jak vybrat kameru do auta
  4. Poradíme, jak vybrat autokameru

Kamera do auta slouží podobně jako černá skříňka osobních automobilů. Můžete jimi zaznamenat průběh jízdy a v případě nehody může být vaším pomocníkem. Přístroj nahrává videa o délce několika minut a po naplnění paměťové karty tato videa přemazává od nejstarších. Pokud tedy zvolíte dostatečně velkou paměťovou kartu, je možné mít archivovaný záznam i z několika dní.

Test kamer do auta, která je ta nejlepší?

Kamery do auta v online nabídkách e-shopů

Důležité parametry

Prvním parametrem, podle kterého se většina zákazníků rozhoduje, je cena. Nejlevnější modely se dají pořídit i v řádech stokorun. Zákazník od takového stroje nemůže očekávat kvalitní výkon. Záznam z levnějších kamer bývá většinou zrnitý a zamlžený. Ve večerních hodinách auto kamery zaznamenávají pouze obrysy a nic není zřetelně vidět. Pokud plánujete koupit svému blízkému pod vánoční stromeček podobný dárek, doporučujeme zainvestovat víc peněz do lepších modelů kamer do automobilu.

Test kamer do auta, která je ta nejlepší?

Při výběru dražších kamer se můžeme zaměřit na typ a parametry kamery. Důležitým parametrem pro kvalitní záznam je rozlišení a typ snímače, který se převážně rozlišuje na CCD a CMOS snímače. První ze snímačů se vyznačuje výbornou kvalitou záznamu. Jejich nevýhodou je pak větší velikost snímače, kterému je pak potřeba přizpůsobit samotnou velikost přístroje. Oproti tomu má druhý zmíněný snímač velikost výrazně menší a proto je vhodnější při použití například v kamerách na motocykl. Za nezbytné minimum lze v případě rozlišení dnes považovat FullHD. Dále je pak výběr omezený pouze vaším rozpočtem. Na trhu lze dnes najít i přístroje s rozlišením až 4K.

Test kamer do auta, která je ta nejlepší?

Úhel je důležitý

Dalším podstatným parametrem pro výběr auto kamery je úhel záběru. Zde platí pravidlo „čím větší, tím lepší“. Levnější stroje mívají úhel záběru okolo 110°, což se může zdát dostatečné, ale někdy nemusí. Lepší stroje pak nabízejí úhel od 120° a výš. Pokud však koukáte po kameře, jejíž úhel je větší než 150°, můžete narazit na efekt rybího oka, který může obraz výrazně zkreslit.

Test kamer do auta, která je ta nejlepší?

V případě, že máte vybrány předchozí parametry, dále je důležité si určit, jaký typ budete využívat. Zda budete chtít kamerou snímat pouze prostor před vozidlem, za vozidlem, či dění v interiéru. Dražší modely pak disponují různými vychytávkami a funkcemi, jako například automatické zapnutí či vypnutí, sledování rychlosti vozu, detekci radarů nebo dokonce antikolizní systém, při kterém kamera vypočítává vzdálenost od vozidla před vámi a rychlost.

Test kamer do auta, která je ta nejlepší?

Top 5 nejlépe hodnocených auto kamer

Mezi nejlépe hodnocené auto kamery podle zkušeností uživatelů patří tyto následující kamery:

  1. 70 Mai Dash Cam Pro
  2. LAMAX T6 GPS WiFi
  3. LAMAX C9 GPS
  4. Eltrinex LS500 GPS
  5. Mio MiVue 792 WIFI Pro

Zdroj médií: unsplash.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články