PRÁCE 🧰

Co jsou automobilové a motocyklové boostery baterie

21. 8. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat nabíječku baterií Pomocníci startu Booster baterie Auto-moto baterie a nabíjení

Aby to s akumulátory a jejich nabíjením nebylo tak jednoduché, existují kromě nabíječek autobaterií také speciální boostery. Ty se dají jednoduše použít jako startovací zdroje.

Co je booster autobaterie

Články na téma booster baterie:

  1. Co je booster autobaterie - právě čtete
  2. Kondenzátorový pomocný startovací zdroj
  3. Jak vybrat startovací zdroj (booster autobaterie)

Pokud jste správný automobilový kutil, hodí se, abyste booster měli v garáži i vy, neboť tento malý přístroj dokáže v mnoha případech vytrhnout trn z paty a pomůže i v mrazivých bezvýchodných situacích. Samozřejmě, jak už to tak bývá, tak pořizovací cena nebude zrovna nejmenší, na druhou stranu se jedná o investici do budoucna.

Když nad tím tak přemýšlíme, tak hodit se bude i pro kutily, protože startovací booster lze použít i na oživení baterie například sekačky nebo traktůrku. A jak předchozí věta napovídá, se startovacím zdrojem vrátíte život každému akumulátoru, který to už trochu s vámi vzdává. Některé boostery bývají víceúčelové, a tak zvládnou nejen diagnostikovat stav akumulátoru, ale také jej dobít a udržovat v dobrém stavu. To se hodí třeba přes zimu, kdy mají autobaterie tendenci se vybíjet. Kromě starostí kolem auta mohou některé boostery posloužit i jako zdroj energie například pro autochladničku nebo televizi, proto se hojně využívají třeba v obytných vozech.

Jestliže se rozhodnete pro koupi tohoto malého pomocníka, pak určitě zajděte do specializovaného obchodu, kde vám s výběrem poradí. Je totiž důležité přístroj vybírat podle kapacity akumulátoru, který má nastartovat. Berte v potaz také to, jestli máte naftový nebo benzínový agregát.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články