PRÁCE 🧰

Chcete vidět prototyp škodovky v provozu? Víme, kde se to jimi jen hemží

5. 10. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

Vývoj každého automobilu provází neustálé testy. Hodně testů. Testy ve zkušebnách, v simulacích, ale i v reálném provozu. A dálnice D11 je místem, kde testuje zejména Škoda, a to doslova o sto šest.

Škoda Enyaq GT

Vzhledem k tomu, že hradecká dálnice poměrně ideální spojnice mezi Prahou a naší redakcí, využíváme ji poměrně hojně. A dost často se stane, že nás předjede nějaký maskovaný prototyp nebo i produkční Octavia s SPZkou začínající písmenem "F".

Není žádné tajemství, že "F značky" jsou vyhrazeny pro pozdější prototypy či předprodukční vozy, tedy auta, která zatím nekoupíte, ale zároveň už jsou poměrně blízko tomu, jak bude vypadat finální produkt. Rovněž se může jednat o již na trh uvedené vozy, na kterých se ale zkouší nějaké nové systémy či dílčí vylepšení, které není na pohled patrné. Ne vše lze otestovat na polygonu a některé věci, jako třeba jízdní asistenty, je třeba vystavit reálnému provozu, reálným podmínkám.

A tak tomu bylo i dnes, kdy mě na dálnici dojel záhadný vůz v maskovacím polepu, ale bez nějakých výrazných změn tvarování. Rychlým odhadem to byla GT verze Škody Enyaq, ale se 100% jistotou to potvrdit nelze. O tom, že se jedná pravděpodobně o elektromobil, svědčí absence výfuků a proporčně by to na Enyaq sedělo. A z čeho usuzujeme, že se jednalo o škodovku? Tyhle vozy dost často jezdí ve skupinách a za tímhle autem jela ještě Octavia, opět s "F" na SPZ, ovšem bez maskování. Uznejte, to už nemůže být náhoda...

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články