PRÁCE 🧰

Sony představilo svůj první elektromobil Vision-S

8. 1. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Na právě probíhajícím veletrhu CES 2020 představila firma Sony svůj historicky první koncept elektrického vozu Vision-S. Tato překvapivá novinka je vybavena 33 senzory, pohonem na všechna čtyři kola a systémem reproduktorů 360 Reality Auto.

První elektromobil firmy Sony je svým designem podobný Tesle Model S nebo Porsche Taycan. Nově vyvinutá EV platforma, která vznikla v rakouské automobilce Magna Steyr, bude podle slov výrobce přizpůsobitelná jak pro sedan, tak i pro kupé a SUV. Koncept Vision-S je poháněn dvěma elektromotory o výkonu 200kW, které zvládnou zrychlení z nuly na 100 km/h za 4,8 vteřiny. Maximální rychlost, které vůz dosáhne je 149 km/h. Nicméně o kapacitě baterie a dojezdu na jedno nabití Japonci prozatím mlčí.

Sony Vision-S

Co se týká výbavy vozu, technologický gigant Sony se předvedl. Kromě 33 senzorů (včetně radaru, lidaru a systému kamer) zajišťujících monitorování pohybu vně i uvnitř vozu, disponuje automobil také audio technologií 360 Reality Auto. Díky umístění reproduktorů po celé kabině, a to i včetně sedadel, je zaručen perfektní zvuk přehrávané hudby. Sony Vision-S nabízí také zabudovanou schopnost kontinuálních bezdrátových aktualizací automobilu.

Sony Vision-S

Na vývoji a výrobě tohoto konceptu se podílely i další firmy, z těch větších můžeme jmenovat například značky Nvidia, Continental, Bosch, ZF nebo Qualcomm.

 

Zdroj médií: sony.

Podobné články