PRÁCE 🧰

Opel se s testováním nové Corsy moc nemazlí

30. 4. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Německá automobilka Opel hodně spoléhá na úspěch modelu Corsa, který zanedlouho přijde na trh. Aby se předešlo nějakým trapasům, závadám a svolávačkám, je samozřejmě nutné vozidlo řádně otestovat.

Testování nového vozu Opel Corsa

Extrémní podmínky až -30°C

Takové testy obvykle probíhají v nějakým způsobem extrémních podmínkách. A Opel ukázal, jak dává zabrat prototypům Corsy za polárním kruhem ve Švédsku. Vozy tam nechá hezky promrznout až na -30°C a testuje se, jestli i za těchto teplot vše funguje jak má. V podmínkách s nízkou trakcí, jako je zledovatělý povrch, se zkoušejí asistenční systémy, jako kontrola trakce, ABS nebo kontrola stability. Dlouhé polární noci jsou také ideální pro řádné vyzkoušení světlometů Adaptive IntelliLux LED, které dostanou Corsy v nejvyšší výbavě.

Testování vozu Opel Corsa při extrémních teplotách až -30°C

V Russelsheimu se v laboratořích zkouší elektromagnetická kompatibilita elektronických systémů auta. Zjednodušeně řečeno jde o to, aby se navzájem nerušily. Nová Corsa má být také 10 % lehčí než jeho předchůdce, což se samozřejmě pozitivně podepíše na spotřebě a ovladatelnosti. 

Jak testy na okruhu Dudenhofen Test Centre probíhají?

Na testovacím okruhu Dudenhofen Test Centre pak probíhají testy za vysokých rychlostí a simuluje se jízda po dálnici, včetně krizových situací. Corsa tak musí prokázat schopnost změnit jízdní pruh v průběhu prudkého brzdění z rychlostí i nad 140 km/h. Stejně tak se jízdami na ovále zkouší, jestli za dálničních rychlostí nedochází k nežádoucím zvukům nebo vibracím. Vozy také projíždějí různě hlubokou vodou a sleduje se, jak se s tím vyrovná elektronika a jestli si motor "necucne". Pro zajímavost - nejnižší testovaná hladina vody je 25 centimetrů.

Testování vozu Opel Corsa při extrémních teplotách až -30°C

Nová Corsa se začne prodávat v létě a k prvním kupujícím dorazí na podzim.

Zdroj médií: opel.

Fotogalerie (12 fotek)

Podobné články