PRÁCE 🧰

Prototyp McLarenu Speedtail začal zničehonic hořet

14. 6. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Prototyp duchovního nástupce legendárního sporťáku měl drobný problém. Ten se naštěstí podařilo vyřešit došlo ke škodám pouze na autě.

McLaren Speedtail - sporťák v plamenech

Chyba a auto bylo v plamenech

Dodávat zákazníkům začne výrobce tyto sporťáky příští rok. Do té doby je ještě čas na vychytání chybek a drobných nedostatků. Jeden z nich, závada na elektroinstalaci, je pravděpodobně viníkem dosti nepříjemné situace pro testovacího pilota. 

Ten byl nucen řešit kouř, který se začal linout ze stojícího vozu na čerpací stanici. Vše zachytil kolemjdoucí na svůj mobilní telefon a tak můžeme vidět, že naštěstí byl řidič buď vybaven hasicím přístrojem nebo mu ho někdo půjčil. S jeho pomocí pak požár dokázal zkrotit natolik, že se nic závažného nestalo.

Dorazivší hasiči pak oheň zlikvidovali a vůz odtlačili do bezpečné vzdálenosti od čerpací stanice. Nezbývá než doufat, že toto byl ojedinělý incident, který se u produkčních vozů nebude opakovat.

Rychlost přes 400 km/h

McLaren Speedtail má dosahovat rychlosti až 402 km/h a jeho cena má být v přepočtu 44,6 milionů korun. Parametry i cenou jde očividně po krku Bugatti Chiron. Na rozdíl od něj chce ale vskutku šílené maximálky dosahovat spíše propracovanou aerodynamikou a ne brutálním výkonem, který je "jen" 772 kW. To je dost na to, aby vůz dosáhl rychlosti 299 km/h za 12,8 sekundy.

Zdroj médií: McLaren.

Podobné články