PRÁCE 🧰

Nádherně znějící Porsche 718 Cayman GT4 nachytáno na Nürburgringu

7. 5. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Téměř bez maskování a s nádherným zvukem. Přesně tak se podařilo zachytit Porsche 718 Cayman GT4, které půjde za nedlouho do prodeje.

Porsche 718 Cayman GT4 na Nürburgringu

420 koní v nadupaném sporťáku

Tohle parádní auto má atmosférický motor o objemu 3,8 litru, který produkuje 420 koní. Do prodeje půjde prvně se šestistupňovou, manuálně řazenou převodovkou, koncem roku 2020 bychom se měli dočkat verze s dvouspojkovým automatem.

Pro dosažení co nejlepších jízdních vlastností sáhli konstruktéři ke trikům, jako jsou tenčí skla a další odlehčení, která se dotkla především interiéru. Tím měli ušetřit kolem 50 kilogramů. Porsche ukáže finální model na Festivalu Rychlosti v Goodwoodu v červenci, což se nám zdá jako více než důstojná akce pro takový vůz.

Chcete závodit? Je tu verze 718 Cayman GT4 Clubsport

Ti, co hodlají tuhle střelu využívat především na závodních tratích pak pravděpodobně sáhnou po verzi 718 Cayman GT4 Clubsport, která bude určena čistě pro závodění. Za svoje peníze dostanou dvouspojkový šestikvalt, dveře a zadní spojler budou částečně vyrobeny ze speciálního karbonového kompozitu, což přinese další kila dolů. Standardní "závodní" varianta Trackday vyjde na 134 000 eur (3,44 milionu korun). Verze Competition, která bude mít navíc nastavitelné rozdělení brzdného účinku, ve střech stupních stavitelné tlumiče a větší palivovou nádrž pak bude za lidových 157 000 eur (4,04 milionu korun).

Zdroj médií: motor1.

Podobné články