PRÁCE 🧰

Auto na operativní leasing na rok

5. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak vybrat operativní leasing Koupě auta na operativní leasing

Patříte mezi jedince, kteří by rádi jezdili vysněným autem, ale nechtějí si kvůli němu brát úvěr? Pak je pro vás vhodný operativní leasing třeba i na rok.

Operativní leasing na rok

Články na téma výběr auta na operativní leasing:

  1. Známe auta, která lze pořídit nejlevněji na operák
  2. Výhody operativního leasingu
  3. Auto na operák na rok - právě čtete
  4. Zabavená auta z leasingu na prodej

Auto se stalo každodenním doplňkem pro téměř každého člověka. Leckdy může reprezentovat při důležitých obchodních schůzkách, ale stejně jej většinou budete využívat na jízdu do obchodu nebo na různé výlety.

Auto na operák

V průměru si Češi berou operák na tři roky. Po skončení zápůjčky vám automobilka může nabídnout odkoupení vozu. Na to ale pozor. Nezapomeňte si vše pořádně propočítat. Mohlo by se totiž stát, že nakonec auto o několik desítek tisíc přeplatíte, a tak by bylo výhodnější se porozhlédnout raději po dalším, pokud nemáte v plánu si koupit vlastní.

Do Česka se dostává také trend, že si můžete auto půjčit pouze na půl roku. Je třeba v nabídkách opravdu hledat - tedy ne každá společnost to nabízí. Ostatně nabídek na operák na rok je také jako šafránu. Z časového i finančního hlediska společnosti upřednostňují delší pronájem, většinou se tak můžete setkat s nabídkami 24 nebo 36 měsíců, ale neznamená to, že byste žádnou nabídku na jeden rok nenašli. Jen je to o dost obtížnější.

Než uzavřu smlouvu na operativní leasing

Dobře si promyslete, na jak dlouhou dobu si chcete automobil vzít. Od toho se samozřejmě odvíjí i měsíční splátka, kterou budete platit. Čím je pronájem delší, tím je i splátka nižší. Pokud přeci jen stojíte za ročním pronájmem, pak tedy počítejte, že měsíční splátka může být o nějakou tisícovku vyšší.

Když už máte vůz vybraný a schyluje se k podpisu smlouvy, je vhodné, abyste si zkontrolovali dokumenty připojené k pronájmu. Tam se mimo jiné dočtete, například co se bere za běžné opotřebení a co už ne a vy to při konečném vrácení budete muset zaplatit. Vhodné je se doptat, kolik se platí za překročení ročního nájezdu kilometrů. Stejně tak nebudete zřejmě prvním uživatelem vozu, a tak si jej řádně nafoťte a porovnejte před vrácením, jestli opravdu ty hluboké škrábance jsou od vás nebo ne.

Operativní leasing na rok

Velké množství aut si můžete vybrat například na webu NaOperak.cz, kde také nabízejí kratší pronájmy na 6 měsíců. Nabídka je opravdu pestrá a vybere si každý.

Kdo upřednostňuje domácí značku, může si operák na 1 rok vybrat na stránkách Tibiq, která tyto služby nabízí. Vyzkoušet můžete i služby Car4way, kteří na svých stránkách taktéž nabízí operativní leasing na rok.

Pokud se vám nechce hledat nebo si vybírat auto od neznámých leasingových společností, pak není nic jednoduššího, než zajít do autorizovaného autosalonu a poptat se na nabídku tam. 

Zdroj médií: redakce.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články