PRÁCE 🧰

Využití carsharingu – praktické příklady

8. 6. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Carsharing Využití carsharingu

Carsharing má celou řadu využití, když se nad tím trochu zapřemýšlí, tak může efektivně pomoci v celé řadě situací. Stačí začít trochu počítat a uvidíte, že někdy to skutečně je daleko výhodnější, než vlastní auto.

Jak efektivně využít carsharing

Existuje celá řada typických i méně tradičních scénářů, kdy carsharing dává dobrý smysl. Od pátečního posezení u piva, přes nejrůznější společenské akce, až třeba po dovolenou nebo odvoz nábytku z obchodu.

Hospoda

Když se vydáte do restaurace, baru nebo na pivo s kamarády, můžete si díky carsharingu zachovat pohodlí cesty autem a nemusíte řešit, jak se druhý den dostanete pro auto. S carsharingem zaparkujete kdekoliv ve městě na modré zóně a po ukončení jízdy se o auto nestaráte, vracet se pro něj nemusíte.

Společenská akce

Plesům, banketům a podobným událostem obvykle předchází dlouhá příprava a zdokonalování zevnějšku. Potom se patrně nechcete v obleku potit v MHD a riskovat znečištění šatů. Namísto toho se dopravíte na místo autem, nemusíte platit řidiče, takže jízda vychází i levněji než taxíkem.

Víkendový výlet

Jestli rádi výletíte, tak asi víte, že vlaková doprava je u nás poměrně nespolehlivá. Ale bohužel je potřeba být na nádraží přesně na čas. Auto je tedy lepší alternativou, jenže to musíte platit pojištění, servis, dálniční známku, někde ho parkovat, starat se o něj a podobně. S carsharingem toto všechno odpadá, v Praze má Car4Way 1300 vozů, takže vždy máte nějaký v přijatelném dosahu. Stačí sednout a vydat se třeba na Ještěd.

Odlet na dovolenou

Car4Way silně těží z toho, že má parkování na Letišti Václava Havla zdarma. S kufry se tak dá pohodlně odletět na dovolenou bez toho, abyste museli řešit právě parkování svého auta nebo se trmácet MHD, navíc s přestupy. Neřešíte, kdy jede autobus, ale dopravíte se na přímo, nepřekvapí vás ani přílet či odlet v ranních nebo pozdních hodinách. Na letišti je pro carsharing vyhrazené parkoviště, kde buď necháte, nebo si vyzvednete auto a nic víc neřešíte.

Odlet na dovolenou

Odlet na dovolenou

Ikea

V nabídce Car4Way je i Volkswagen Caddy, a to jak ve variantě pro sedm lidí, tak i jako užitkáč. Nákladový prostor o šířce 1 190 mm, délce 2 250 mm a výšce 1 240 mm lze využít ke kdečemu. Klidně pro menší stěhování (na větší gauč nebo postel to asi nebude, ale spoustu menšího nábytku nebo třeba krabice s knihami do caddyny naskládáte), ale i třeba ve chvíli, kdy si něco potřebujete vyzvednout v populárním obchodě s levným nábytkem.

Ikea

Zdroj info: car4way.cz.
Zdroj médií: Car4Way.

Podobné články