PRÁCE 🧰

Transmitter do auta, co to je a jak funguje?

13. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Máte starší auto bez připojení bluetooth nebo i bez AUX kabelu? Transmitter je přesně to, co hledáte pro propojení automobilu s mobilním telefonem, USB diskem nebo paměťovou kartou.

Co je transmitter do auta a jak funguje?

Články na téma audio do auta:

  1. Zesilovač do auta
  2. Proč jsou origo autorádia tak drahá?
  3. Co je transmitter do auta a jak funguje? - právě čtete
  4. Co to je a jak funguje transmitter
  5. Jak přehrávat hudbu z mobilu v autě

Co je FM transmitter a jaké jsou druhy

Pokud zrovna nechcete poslouchat hudbu, lze transmitter využít jako připojení pro USB kabel na nabíjení telefonu nebo připojení různých doplňků do auta. Na trhu se nachází celá řada transmitterů. Mezi nejrozšířenější dva druhy patří bezdrátové, které funguje na technologii bluetooth drátové, které připojíte k telefonu pomocí AUX kabelu (3,5 mm jack) nebo hudbu do nich dostanete pomocí USB disku či paměťové karty.

Jak funguje transmitter

Transmitter se připojuje do automobilového zapalovače, ze kterého je napájen a následně se naladí na stejnou rádiovou frekvenci jakou máte na svém rádiu v autě. Informaci, na jakou frekvenci naladit, najdete v příbalovém letáčku. Jakmile naladíte stejné frekvence na obou zařízeních, můžete již přehrávat hudbu.

Transmitter do auta a jeho ovládání

Ovládání hudby lze provádět buď na autorádiu, na připojeném telefonu nebo přímo na transmitteru, pokud disponuje tlačítky. K některým transmitterů se standardně dodává i ovladač, který slouží pro ovládání hudby. Ovladač ocení především osoby, které nesedí vpředu a chtějí se starat o to, co se bude poslouchat během jízdy.

Kolik stojí transmitter do auta

Nejlevnější bluetooth transmitter seženete za něco málo přes tři sta korun, ale jak to platí u většiny zboží, za kvalitu se platí. Jestliže chcete mít transmitter z vyšší cenové řady, tak počítejte s cenou něco přes jeden tisíc korun. Z přehledu hodnocení uživatelů na e-shopech však vyeženeplývá, že dostačující a plně funkční transmitter ste v cenové hladině od tří do pěti stovek.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články