PRÁCE 🧰

Jak si poslechnout hudbu z mobilu v autě

29. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Většina aut má ve své výbavě rádio, na kterém můžete naladit řadu stanic. Pokud ale chcete poslouchat pouze svůj oblíbený playlist, musíte zvolit jinou možnost. Jednou z nich je i přehrávání hudby přímo z mobilu.

Jak přehrávat hudbu z mobilu v autě

Články na téma audio do auta:

  1. Zesilovač do auta
  2. Proč jsou origo autorádia tak drahá?
  3. Co je transmitter do auta a jak funguje?
  4. Co to je a jak funguje transmitter
  5. Jak přehrávat hudbu z mobilu v autě - právě čtete

Audio kazety a vypalování hudby na CD

Většina řidičů tráví za volantem dlouhé hodiny. A každá cesta lépe utíká, když při ní můžete poslouchat svoji oblíbenou hudbu nebo moderní podcasty. Pokud vám nepostačuje výběr hudby, kterou vám nabídnou rádia, můžete sáhnout i do vlastních zdrojů. Možnost přehrávat klasické audio kazety už ve většině aut pohybujících se v dnešní době po silnicích nenajdete. Na ústupu už jsou i zásobníky CD s vypálenými písničkami.

Stáhnutí hudby na paměťovou kartu nebo flash disk

Existuje ale řada dalších možností, po kterých můžete sáhnout. Buď můžete hudbu, kterou chcete poslouchat při řízení nahrát na paměťovou kartu či flash disk nebo můžete vše přehrávat přímo z vašeho mobilního telefonu. Pokud zvolíte poslední možnost, můžete vybírat z několika způsobů, jak to udělat.

Možnosti přehrávání hudby z mobilu v autě

1. Spotify nebo Apple Music

Moderní smartphony nabízejí řadu možností, jak audio (nejen v autě) přehrávat. Jejich velká paměť umožňuje nahrání hodin hudby přímo do zařízení nebo na připojenou paměťovou kartu. Někteří uživatelé dávají přednost přehrávání pomocí speciálních aplikací, mezi které patří například populární Spotify.

2. Přehrávání přímo z telefonu

Samotný způsob přehrávání záleží na délce vaší cesty, náročnosti na kvalitu zvuku a možnostech vašeho vozu. Pokud jedete pouze na krátkou vzdálenost a nechce se vám nic řešit, můžete jednoduše pustit hudbu přímo z telefonu. To vám ale rozhodně nezaručí ten nejkvalitnější přenos.

3. Propojení telefonu pomocí kabelu

Další možností je propojení vašeho telefonu pomocí kabelu s autorádiem. Záleží na typu rádia, které máte k dispozici, jestli to bude USB kabel nebo 3,5mm audio jack. Oba druhy kabelů nicméně jednoduše seženete v obchodech s elektronikou nebo i na lépe vybavených benzínových stanicích. Tento způsob vám díky využití všech reproduktorů v autě nabídne kvalitnější hudební zážitek. Ovládání přehrávání bude ale možné převážně pouze přes mobilní telefon. Proto je dobré si pořídit i držák na mobil, abyste při změně písně nebo hlasitosti neztratili pozornost, kterou byste měli věnovat provozu.

4. Apple CarPlay nebo Android Auto

Přehrávat hudbu můžete i díky bezdrátovému propojení telefonu a multimediálního displeje ve voze. To je možné pomocí oblíbených aplikací Apple CarPlay nebo Android Auto, které umožňují zrcadlení chytrého telefonu v multimediálním systému auta. Pokud váš mobil i vůz tento způsob umožňují, můžete tak jednoduše ovládat nejen přehrávání hudby, ale i navigaci nebo hovory.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články