PRÁCE 🧰

Hudba do auta

12. 11. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Názory

Pro tentokrát bych se rád zaměřil čistě na audio zážitek. Ano, je to hudba, konkrétně celé album, které je jako stvořené pro dlouhé noční vyjížďky autem.

Hudba do auta

Možná vám cesty s neznámým cílem stejně jako mně pomáhají vyčistit hlavu a vyloženě se těšíte, až sednete za volant a pofrčíte třeba přes půl Evropy. U toho se dá přemýšlet o kdečem a pro mě třeba noční "přelet" Německa a Francie znamená prostor pro uspořádání myšlenek a učinění důležitých rozhodnutí.

Kavinsky

K tomu se vyloženě hodí hudba umělce, který má k autům velmi blízko. Říká si Kavinsky a konkrétně doporučuji album OutRun. Název odkazuje na stejnojmennou arkádovou hru z roku 1986. A pozor! Tohle album má i příběh. Je o chlapíkovi, který se zabil při nehodě se svou Testarossou v roce 86, aby se z něj o 20 let později stala zombie, která skládá elektrohudbu a předvádí své umění za volantem. Většinou velmi nekorektně a s policií v zádech. Ano, na film s touhle zápletkou bych do kina asi nešel, ale Kavinsky tím trochu naznačil, kam se svou tvorbou míří a co od OutRunu čekat. Mimochodem, příběhu se věnují i videoklipy, které byly k některým songům natočeny.

Osmdesátková nostalgie

A bohužel nejsem hudební kritik, takže nemám v rukávu ty správné termíny, ale jestli se dá tahle deska něčím jednoduše vystihnout, tak dvěma slovy - osmdesátková nostalgie. Zvlášť silně na psychiku působí skladby Rampage, Odd Look a Testarossa Autodrive. Ale věřím, že každý si najde to svoje. To, co podkresluje jeho cestování autem nejlépe. Každopádně určitě stojí za to dát Kavinskymu šanci. OutRun je nezaměnitelné album, které se možná nehodí až tak k tomu běžnému poslechu, ale když se trefí do nálady, tak je to něco fantastického.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články