PRÁCE 🧰

Toyota Yaris Cross rozměry

14. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Toyota

Toyota Yaris Cross je přerostlým bratříčkem obyčejného Yarise. I když se zdá být velký, jedná se o jeden z nejmenších moderních SUV této doby. Jaké jsou jeho reálné rozměry?

Toyota Yaris Cross rozměry

Vnější rozměry Toyota Yaris Cross

Rozvor Yarisu Cross je shodný s novým Yarisem, tedy 2 560 mm (100,8 palce). V ostatních rozměrech už pak Yaris Cross obyčejný Yaris přetahuje. Délka nové Toyoty Yaris s přídomkem Cross je 4 180 až 4 200 mm, šířka je nastavena na 1 765 mm a výška byla ukončena na 1 560–1 590 mm. Pohotovostní hmotnost Yarise Cross je 1 110–1 270 kg.

Yaris Cross je kompaktní SUV vyráběný japonskou automobilkou Toyota. Tento konkrétní Yaris Cross měl být představen již v roce 2020 na Ženevském autosalonu, ten byl však kvůli pandemii Covid-19 zrušen a přesunut. V Evropě byl poté Yaris prodáván až v polovině roku 2021. Yaris je petidvéřový a poskytuje standartních 5 míst k sezení. Jeho světlá výška je 170 mm a klasickému novému Yarisu se skoro vůbec nepodobá. Více podobnosti vidíme spíš v novém vozidle na vodíkový pohon známý jako Toyota Mirai. Zezadu už podobu s původním Yarisem vidíme, černý pás propojující koncová světla moc dobře známe z Yarisu, bratříček Cross tento pás ještě doplňuje červenou odrazkou.

Toyota Yaris Cross - vnitřní rozměry

Od předělu opěradla a sedáku levé zadní sedačky k opěradlu sedadla řidiče a od předělu opěradla a sedáku řidiče k přednímu okraji sedáku a od kraje sedáku k brzdovému pedálu je součet "podélného místa" 168 centimetrů. Výška interiéru nad sedákem v nejnižší a nejvyšší poloze sčítá 93/100 centimetrů. Místo nad hlavou cestujícího je 0/5 cm. Šířka v loktech v interiéru nového Yarise Cross je 143/128 cm. Stejná šířka, ale v ramenou je pak 129/121 cm. Délka/šířka sedáku řidiče pak činí 49/50 cm. Rozměry opěradla řidiče jsou 62/52 (délka/šířka). Zavazadlový prostor sčítá objem 390 l. (u hybridní verze 320 l)

Vyšší jedince v novém Yarisu Cross může lehce utlačovat na kolenech středový panel a z druhé strany pak výplň dveří. Jinak jde vidět, že se Toyota snaží vyhovět variabilitě lidského těla a do nového Crossu se usadí snad každý.

Zdroj info: Toyota, Svět Motorů.
Zdroj médií: Nikola Vrablová.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články