PRÁCE 🧰

Toyota Yaris Cross nový operační systém Toyoty

18. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Toyota

Toyota přišla s novým infotainmentem. Představila ho v novém Yarisu Cross. Jaký je oproti předchozímu a vyplatí se na něj přejít?

Toyota Yaris Cross nový operační systém Toyoty

Toyota Yariss Cros se pyšní novým Infotainmentem. Starší Toyota Touch 2 (který je mimo jiné ještě ve verzi Toyoty Yaris Cross s výbavou Executive), nahradil nový systém Toyota Smart Connect. Vozidla, která byla vybavena systémem Toyota Touch 2 s navigací Connected můžete na dálku přes telefon zkontrolovat zámky dveří nebo hladinu paliva. Multimediální systém Toyota Touch 2 s navigací Connected je možné najít u nové Corolly a Toyoty C-HR.

Toyota a konektivita

Nový systém Toyota Smart Connect umí bezdrátově komunikovat jak s Apple CarPlay, tak i s Android Auto. Systém Toyota Smart Connect je trvale připojen k internetu a je vybaven rozsáhlou cloudovou navigací mapbox. Navigace poskytuje aktuální informace o dopravních zácpách, nehodách, parkovacích místech a pevných radarech. Uživatelé tohoto systému pak mohou informovat také ostatní řidiče Toyoty o případném nebezpečí, či dopravních kolizích. Systém Smart Connect najdete u Toyoty Yaris Cross v doplňkovém paketu Tech a výbavách Adventure, Selection Style a GR Sport od roku 2022.

V ceně vozu je také čtyřleté předplatné těchto služeb včetně vestavěné SIM karty, která poskytuje neustále připojení a aktualizaci mapových podkladů. 8" a 9" dotykový displej dostal novou grafiku s lepším rozlišením (zůstaly zde však čtyři manuální tlačítka na ovládání hlasitosti, nastavení a vracení na domovskou obrazovku).

Toyota a chytrá zařízení

Displej Toyoty Yaris Cross většinou reaguje až na druhý stisk, ale je vcelku plynulý. Multimediální kokpit je stále propojený s mobilním telefonem a poskytuje spolu s aplikací MyT rozsáhlou konektivitu. Auto s aplikací v telefonu je možné na dálku ovládat, zkontrolovat jeho baterii, naplánovat dobíjení, spustit výstražná světla (v případě hledání vozidla na parkovišti), spustit klimatizaci či topení. Odemykání a zamykaní jde taktéž provádět jediným kliknutím na smartphonu.

Zdroj info: Autobond, Toyota UK.
Zdroj médií: Nikola Vrablová.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články