PRÁCE 🧰

Toyota Yaris Cross cena a konfigurátor

13. 10. 2022 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Toyota

Automobilka Toyota má většinou pevně vyhrazené a specifikované stupně výbavy. Příplatků je v konfigurátoru minimum. Jaké výbavy je možné si pořídit a jak na tom budou cenově?

Toyota Yaris Cross cena a konfigurátor

Toyota Yaris Cross - výbava Active

I nejnižší výbava nové Toyoty Yaris Cross toho nabízí poměrně hodně. Hned ze začátku je možné v konfigurátoru vybrat mezi motorem 1.5 Dynamic Force (125 k) poháněným benzinem nebo 1.5 Hybrid (116 k) s hybridním ústrojím. První zmíněný motor podle WLTP uvádí spotřebu Min: 5,9 l/100 km, hybridní motor se pak dokáže snížit na 4,4 l/100 km.

Základní barvou je bílá, za příplatek (+17 000 korun) je možné si vybrat bílou perleť, nebo červený karmín. Za modrou, černou bronzovo-zelenou, stříbrnou, zlatou a šedou se připlatí pouhých 13 000 korun.

Ve výbavě Active je Yaris Cross postaven na 16 palcových litých kolech, které jsou obuty na pneumatikách FALKEN ZE010B o rozměru 205/65R16. Benzinová verze v této výbavě nabízí pouze manuální klimatizaci - zatímco verze hybridní už poskytne klimatizaci automatickou. Textilní sedadla rozděluje neposuvná loketní opěrka a přední okna se zrcátky se dají ovládat elektricky.

Výbava Active dále nabízí také multifunkční volant, dálkový centrál, adaptivní tempomat, samočinné zapínání dálkových světel, Bluetooth, USB a DAB rozhraní, 7 palcový displej, multimediální systém Toyota Touch® 2, Apple CarPlay a Android Auto s připojením kabelem, palubní počítač a vepředu také čelní, boční, hlavové a středové airbagy.

Tento benzinový základ je možné pořídit za 465 000 korun, s hybridním pohonem a e-CVT automatickou převodovkou se pohybuje od 555 000 korun.

Toyota Yaris Cross - výbava Comfort

Od výbavy Comfort pak začíná ta pravá motorová hitparáda. Toyota představila hned čtyři motorizace. První z nich je 1.5 Dynamic Force (125 k - benzin) s 6stupňovou manuální převodovkou (4x2) za 505 000 korun, druhý je 1.5 Dynamic Force (125 k - benzín) s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem (4x2) za 540 000 korun. Další dva jsou pak s hybridním pohonem. Jedná se o 1.5 Hybrid (116 k) s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem (4x2) za 595 000 korun a 1.5 Hybrid (116 k) s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem (4x4) za 645 000 korun.

Dále si v konfigurátoru může uživatel zvolit mezi dvěma pakety. Jedním z nich je paket Style, který nabízí ambientní osvětlení předních dveří, středové konzole a v prostoru nohou, černé čalounění stropu, tónovaná zadní okna, přední a zadní LED světlovodné trubice, projektorové přední LED světlomety, LED denní světlomety, LED směrová světla, zadní kombinované LED světlomety se sekvenčními směrovými světly a černé textilní čalounění s šedým prošíváním.

Druhý paket nese název Tech (MT) a disponuje 9" obrazovkou multimediálního displeje, 6 reproduktory, multimediálním systémem Toyota Smart Connect, vyhřívanými předními sedadly, zpětným zrcátkem s automatickou clonou, automaticky sklopnými zrcátky a předními a zadními parkovacími senzory.

Za oba pakety je nutné k základní ceně připočíst +35 000 korun. Není možné je kombinovat společně. Oproti výbavě Active jsou v Comfortu navíc ještě elektricky ovládaná zadní okna, parkovací kamery, mlhovky, střešní ližiny, 3ramenný kožený volant a dešťový senzor.

Toyota Yaris Cross - výbava Executive

Výbava Executive nabízí dvě motorové kombinace a to pouze s hybridním ústrojím. Jedním z nich je 1.5 Hybrid (116 k) s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem (4x2) za 695 000 korun a druhý je 1.5 Hybrid (116 k) s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem (4x4) za 745 000 korun.

Výbava Executive oproti Comfortu nabízí navíc elektricky sklopná zrcátka, 12V zásuvku v kufru, 7" digitální přístrojový štít, dvouzónovou klimatizaci, bezklíčové ovládání, vyhřívaný volant, dvojitou podlahu, háčky v kufru, sportovní sedadla s textilním šedobéžovým čalouněním s černými bočnicemi, 18" litá kola na pneumatikách FALKEN nebo GOODYEAR, Bi-LED světlomety a sledování mrtvého úhlu.

Zde se nachází jediný paket, nesoucí název Smart, který obsahuje multimediální systém Toyota Touch® 2 s navigací Go, Wi-fi konektivitu, rozpoznávání hlasu, 8" multimediální displej, dynamické vodicí čáry na displeji parkovací kamery, panoramatický monitor, pokročilý parkovací asistent Toyota Teammate a panoramatický monitor. Tento paket v příplatcích vyjde na 15 000 korun.

Toyota Yaris Cross - výbava Adventure

Výbava Adventure taktéž nabízí pouze dvě motorové kombinace s hybridním ústrojím. Jedním z nich je 1.5 Hybrid (116 k) s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem (4x2) za 732 000 korun a druhý je 1.5 Hybrid (116 k) s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem (4x4) za 782 000 korun.

S Adventure výbavou je možné získat lakování dvěma barvami, nejčastěji s černou střechou. Toyota zde nabízí dva pakety. Prvním z nich je paket VIP za příplatek 35 000 korun s devíti prvky na přání. Mezi tyto prvky patří například 10" barevný head-up displej, elektrické otevírání zavazadelníku nebo otevírání pohybem nohy, případně tlačítkem v kabině vozu a na klíčích, adaptivní automatická dálková světla (AHS), maticové LED světlomety a automatické nastavení výšky světlometů.

Druhým paketem je Skyview za 15 000 korun, obsahující panoramatickou střechu s manuální clonou. Výbava Adventure navíc proti Executive nabízí stříbrné dekory nárazníku, měkčené materiály na dveřích a zlaté dekorační prvky.

Toyota Yaris Cross - výbava Premiere Edition

Výbava Premiere Edition disponuje pouze jednou motorizací a tou je hybridní 1.5 o výkonu 85 kW s e-CVT převodovkou. Tato výbava vás vyjde na 695 000 korun a oproti výbavě Adventure je zde navíc kožené čalounění, head-up displej a elektrické páté dveře.

Toyota Yaris Cross - výbava GR Sport

Výbava GR SPORT disponuje pouze motorem 1.5 s hybridním motorem (116 k) s automatickou převodovkou disponující plynule měnitelným převodem (4x2) za 752 000 korun. Ve výbavě GR Sport Yaris Cross postaven na 18 palcových litých kolech se strojově opracovanými povrchy, které jsou obuty na pneumatikách GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2 o rozměru 215/50 R18. Interiér je osazen Alcantarou s  koženými bočnicemi, červenými detaily a logem GR SPORT.

Zdroj info: Toyota, Svět Motorů.
Zdroj médií: Nikola Vrablová.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články