PRÁCE 🧰

Toyota Hilux – výbavové stupně a cena

11. 4. 2024 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Toyota

Toyotu Hilux můžete mít jako jednoduchý pracovní stroj s minimem výbavy i jako plnohodnotně vybavený univerzální pick-up. Oba okraje nabídky přitom dělí cenový rozdíl více než 600 000 korun. Co dostanete v základu a za co si připlatíte? Proklepli jsme cenu a konfiguraci Toyoty Hilux.

Toyota Hilux – cena a konfigurace

Toyotu Hilux pořídíte ve třech provedeních kabiny. Základ tvoří Single Cab – krátká dvoumístná kabina a nejdelší ložná plocha. Na druhé straně stojí Double Cab, který nabídne plnohodnotný pětimístný interiér a dvojici dveří navíc, ubírá však prostor na korbě. Mezistupeň tvoří Extra Cab, který je sice pouze dvoumístný, ale nabízí více prostoru za předními sedačkami na uložení drobných předmětů.

Pod kapotou lze volit mezi dvojicí naftových čtyřválců o objemu 2,4 a 2,8 litru, přičemž platí, že menší provedení je vyhrazeno základním výbavám, zatímco vyšší výbavy mají v základu objemnější jednotku. Motory se párují se šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou. Ačkoliv se Hilux vyrábí i v provedení 4x2, v českém konfigurátoru je v současnosti k dostání pouze provedení 4x4.

Hilux můžete konfigurovat v až devíti barevných odstínech. Základem je bílá, za metalické laky připlatíte 15 730 korun a perleťová bílá vyjde na 23 595 korun. Vzhledy disků se mění v závislosti na zvoleném výbavovém stupni, jejich velikost je ale výhradně 17 nebo 18 palců. Výbavových stupňů je pro Toyotu Hilux nachystáno hned šest – Live, Active, Executive, Invincible, Invincible Sport a GR Sport.

Toyota Hilux – cena a konfigurace

Live

Výbavový stupeň Live je úplný základ a také je jediný, u kterého lze pořídit provedení Single Cab. Cena za tuto variantu v českém konfigurátoru začíná na 1 055 120 korunách a oproti zbylým dvěma uspořádáním kabiny je z pohledu výbavy ještě více osekaná. Provedení Extra Cab a Double Cab pořídíte za 1 091 420, respektive 1 103 520 korun. Pod kapotou pak bude výhradně menší z nabízených motorizací ve spojení s manuální převodovkou. A manuální je například i klimatizace, motor se startuje po staru klíčkem a v autě nenajdete žádný infotainment. Připlácet lze za některé bezpečnostní a vzhledové prvky.

Active

Výbavový stupeň Active už je slušný skok kupředu. Provedení Extra Cab pořídíte výhradně se silnějším motorem a manuální převodovkou za 1 236 620 korun. U prostornějšího Double Cabu máte na výběr z kompletní palety motorů a převodovek – základ je za 1 194 270 korun, za silnější motor nebo automatickou převodovku připlatíte shodně 48 400 korun, takže se s cenou můžete vyšplhat až na 1 291 070 korun. V základní výbavě už nechybí automatická klimatizace, dotykový infotainment, couvací kamera nebo vyhřívání předních sedaček. Za některé bezpečnostní prvky a vzhledové prvky lze opět připlácet.

Toyota Hilux – cena a konfigurace

Executive

Dostáváme se do teritoria, kde Hilux pořídíte výhradně se silnějším motorem a pětimístným uspořádáním interiéru. Výbavu Executive, kterou osobě považujeme za optimum v nabídce, pak můžete mít pouze s automatickou převodovkou za cenu 1 422 960 korun. Výbava obsahuje vše, co potřebujete, včetně 360° kamery, parkovacích senzorů, Bi-LED světlometů, bezklíčového přístupu nebo vyhřívání zadních sedaček. Samozřejmostí jsou i veškeré bezpečnostní prvky a adaptivní tempomat. V rámci paketu VIP za 78 650 korun můžete navíc získat kožené čalounění, elektricky ovládané sedačky nebo audio JBL.

Invincible a Invincible Sport

Výbavový stupeň Invincible bere provedení Executive včetně VIP balíčku a přidává některé vzhledové prvky a oplastování, které zvýrazňuje offroad charakter Hiluxu. Invincible Sport přihazuje elektrickou roletku korby a ochranný rám. Invincible pořídíte s manuálem za 1 483 460 korun a s automatem za 1 531 860. Invincible Sport koupíte pouze s automatem za 1 677 060 korun.

Toyota Hilux – cena a konfigurace

GR Sport

Vrcholným provedením je GR Sport, který opět bere výbavu Executive s VIP paketem, ale zásadně mění vzhled čelní masky a dalších vzhledových prvků. V základu je i elektrická roletka korby a ochranný rám. Nechybí odznáčky GR, interiéru dominují imitace karbonu a červené lišty společně s červeným prošíváním a sedačkami v alcantaře. Největším rozdílem jsou však úplně nové jednoplášťové tlumiče a pružiny, které GR Sport jízdně od ostatních variant odlišují. Taky si za ně ale tučně připlatíte – cena Toyoty Hilux v provedení GR Sport s automatem vyjde na 1 718 200 korun.

Zdroj info: Toyota.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články