PRÁCE 🧰

Toyota Corolla Cross – výbavové stupně a cena

18. 8. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Toyota

Za Toyotu Corollu Cross zaplatíte nejméně 844 900 korun. Jak je u Japonců zvykem, výbavové stupně jsou logicky rozděleny a příplatků je jen pomálu. Tradičně už však základní stupeň není žádné holátko.

Toyota Corolla Cross – cena a konfigurace

Toyota na našem trhu přirozeně sází na léty prověřené hybridní ústrojí, nejinak tomu je i u nového kompaktního SUV Toyota Corolla Cross Hybrid. Na výběr máte hned tři varianty pohonu, vždy se však jedná o hybrid. Základ tvoří benzinová osmnáctistovka, které na přední nápravě pomáhá elektromotor – systémový výkon činí slušných 140 koní (103 kW). Silnější benzinový dvoulitr přihazuje výkon navíc, to ale i vyspělejší zadní náprava v podobě dvojitých lichoběžníků namísto torzní příčky. Výkon v tomto případě činí 197 koní (146 kW) a připlatíte si vždy 75 000 korun. Za dalších 50 000 korun lze silnější motor pořídit i s inteligentním pohonem všech kol, o který se stará druhý elektromotor na zadní nápravě, výkon však zůstává stejný. Obě motorizace jsou atmosféricky plněné a pojí se výhradně s planetovou převodovkou e-CVT.

Corollu Cross můžete konfigurovat v celkem osmi (spíše konzervativních) barevných odstínech, čtyři z nich pak můžete kombinovat s černým lakováním střechy. Z továrny vyjíždí japonské SUV s dvěma designy litých 17" nebo 18" kol. Vnější vzhled lze okořenit originálním příslušenstvím v podobě nášlapných prahů nebo ochranných či ozdobných krytů a lišt. Volit pak můžete ze tří výbavových stupňů – Comfort, Style a Premiere Edition.

Toyota Corolla Cross Premiere Edition

Comfort

Za základní výbavu s nejslabším motorem dáte 844 900 korun. Žádná lidovka to sice není, ale základní výbava je tradičně velmi slušná. Základ obsahuje třeba přední i zadní LED světla s automatickým přepínáním dálkových světel. Součástí základní výbavy je i 10,5" dotyková obrazovka povedeného infotainmentu a digitální přístrojový štít. Samostatné příplatky nečekejte, ale můžete si připlatit za paket Business. Ten přidává některé komfortní prvky v podobě vyhřívaných předních sedaček a volantu, dále pak bezdrátové nabíjení telefonu, přední a zadní parkovací senzory a sledování slepého úhlu. Příplatek činí 40 000 korun.

Style

Výbavový stupeň Style v základu nabízí vyhřívání předních sedaček i bezdrátové nabíjení telefonu nebo bezklíčový přístup do vozu. Dostanete také větší 18" kola, pokročilé LED přední a zadní světlomety a sekvenční směrová světla vpředu. Kromě toho se prostřední výbava zaměřuje i na vzhled – přidává střešní ližiny, mírně pozměněný vzhled přední masky a zatmavená zadní skla. Za příplatek 30 000 korun je k dispozici paket Tech, který Corollu Cross vylepšuje o elektrické otevírání zavazadelníku, pokročilé parkovací senzory, sledování mrtvého úhlu a další asistenty. Protože nejvyšší výbavový stupeň nelze kombinovat s nejslabší motorizací, lze k paketu Tech připlatit ještě za paket VIP, který přidá některé luxusní prvky výbavy, jako kožené čalounění.

Toyota Corolla Cross Premiere Edition

Premiere Edition

Nejvyšší výbavový stupeň je logicky i nejdražší – s nejsilnější motorizací a pohonem všech kol za něj dáte 1 139 000 korun. Skok ve výbavě je ale poměrně znatelný. Top specifikace je samozřejmě vybavena armádou asistentů od parkovacího asistenta po panoramatickou kameru, která vidí i pod vozidlo. Sedačky v interiéru jsou navíc potaženy kombinací přírodní a syntetické kůže. I zde lze připlácet. Pouze však za paket Skyview, který za 20 000 korun přidá neotevíratelnou panoramatickou střechu.

V době psaní článku nabízí Toyota v rámci oslav třiceti let na českém trhu zvýhodnění 70 000 korun na všechny výbavové stupně.

Zdroj info: Toyota.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články