PRÁCE 🧰

Sluneční clona do auta: Proč se vyplatí její koupě?

22. 2. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Sluneční clony do auta oceníte hlavně v parném létě. I když klimatizace funguje, jak má, je dobré nesedět celou cestu na přímém slunci. Naštěstí se clony vyrábí v mnoha tvarech a provedení.

Sluneční clona do auta: Proč si ji pořídit?

Sluneční clona na boční okna

Sluneční clony do auta na boční okna u zadních sedadel chrání auto před zbytečným zahříváním i pasažéry cestující na těchto místech. Nejčastěji se jedná o děti, a proto najdete na trhu celou řadu stínítek s různými obrázky. Clony na boční okna mohou být ve formě roletky nebo stínítka. Záleží na vás, jakému typu dáte přednost.

Sluneční roletka

Výhodou roletky do auta je to, že může být připevněna stále. Podle potřeby ji pak jen stahujete a vytahujete. Manipulace s roletkami je navíc docela snadná, takže se ji naučí obsluhovat i děti. Vy jako řidič nebo spolujezdec nebudete muset řešit její zatahování z předních sedaček.

Sluneční stínítko

Stínítko do auta byste měli vybírat hlavně podle tvaru a plochy, aby všechny rozměry co nejlépe odpovídaly konkrétnímu okénku. Pak zvládnou pohltit nejvíc dopadajících paprsků. Volit můžete i podle způsobu uchycení. Některé clony lze na okno přichytit pomocí přísavky, jiné využívají magnetický systém. Druhé zmiňované je pak možné využívat i při otevřených oknech.

Sluneční clona do auta na přední sklo

Sluneční clona na přední sklo má stejný účel jako boční stínítka. Použití je ale jiné. Clonu na přední sklo umisťujete v případě, že auto stojí delší dobu na přímém slunci. Tato clona bývá zcela nepropustná, aby zabránila vyhřívání vozu slunečními paprsky skrze přední sklo. Kdo někdy nasedal na sedadlo, do kterého několik hodin pálilo slunce, jistě její službu ocení.

Clonu je možné jednoduše uchytit do předních dveří tak, aby zakrývala celou plochu předního prostoru. Jen tak je možné využít plný potenciál. Pokud máte auto pod dohledem, můžete clonu na přední sklo zkombinovat i se speciálními chladicími plachtami, kterými překryjete zbytek vozu. Pak budete moci do auta nastupovat bez obav a potu i uprostřed parného léta v poledne.

Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články