PRÁCE 🧰

Vnitřní teploměr do auta, jaký vybrat?

16. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Každé moderní auto má zabudovaný teploměr, který měří jak venkovní, tak i vnitřní teplotu vozu. Pokud máte vůz, který tuto informaci nepodává nebo se vám zdá, že teploměr neukazuje přesně, můžete si pořídit i přídavný teploměr do auta.

Jaký vybrat teploměr do auta

Jak měří auto teplotu

Měření teploty v autě probíhá pomocí čidel umístěných na různých místech. Data, která zjišťují, slouží nejen k informování posádky auta, ale také systému.

Venkovní čidla bývají umístěna za nárazníky. Tam mohou nejlépe zjišťovat aktuální podmínky. Vnitřní čidla najdete například v klimatizaci nebo topení.

Teploměr do auta, podle čeho vybírat?

Teploměry do auta bývají nejčastěji digitální. Setkat se můžete s variantou, která k napájení využívá baterie, tak i s modely, které se zapojují do sítě.

Externí teploměry do auta mohou zjišťovat venkovní i vnitřní teplotu, nebo pouze jeden z uvedených údajů. Kromě uvedených parametrů můžete teploměry vybírat i podle způsobu uchycení. Některé teploměry do auta upevníte pomocí suchého zipu, jiné můžete přichytit díky oboustranné lepicí pásce.

Na co byste si měli dát také pozor je délka kabelů. Pokud se jedná o síťový teploměr do auta, měli byste si změřit vzdálenost od zdroje k místu, kde chcete teploměr do auta umístit. Podle toho byste měli hlídat délku napájecího kabelu. Zkontrolovat byste měli také délku kabelů vedoucích k čidlům.

Jednotlivé teploměry do auta se liší rovněž rozsahem teplot. Většina teploměrů pokrývá teploty od desítek stupňů Celsia v mínusu po desítky stupňů v plusových teplotách. I když se vám to může zdát nadsazené, je lepší počítat s rezervou.

Kde koupit teploměr do auta

Teploměr do auta seženete ve specializovaných kamenných nebo online obchodech. Podívat se po nich můžete i v klasických obchodních řetězcích.

Zdroj info: Weby výrobců, conrad, amazon.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články