PRÁCE 🧰

Reportáž ze srazu Grand Veteran 2019

29. 4. 2019 2 min. čtení diskuze (0) Reportáže

Letošní ročník tradičního srazu veteránů Grand Veteran, který se konal v areálu bohnické psychiatrické léčebny, se skutečně vydařil. Byli jsme u toho a opravdu to stálo za to!

Reportáž ze srazu Grand Veteran 2019

Články na téma akce a srazy veteránů:

  1. Reportáž ze srazu Grand Veteran 2019 - právě čtete
  2. Závod veteránů Zbraslav - Jíloviště
  3. České srazy veteránů - kalendář 2021
  4. Veteráni pod zámkem - Dobřichovice

Zahájení veteránské sezony

Grand Veteran slouží jako takové zahájení veteránské sezony, které je zpravidla první možností pro všechny vlastníky a provozovatele historických vozů, jak po zimě světu ukázat svého více či méně starého plechového miláčka. Kdo si přivstal a byl v Bohnicích už na zahájení, tedy na desátou hodinu, tak nejen, že ještě docela v pohodě zaparkoval, ale vyhnul se i tomu největšímu návalu, který přišel v době kolem oběda.

Detailní fotografie loga Mercedes-Benz na srazu Grand Veteran 2019

Za Portál Řidiče jsme byli na místě v sestavě, kterou tvořilo dynamické duo v podobě fotografa a mojí maličkosti. Nutno podotknout, že Tomáš to se mnou neměl jednoduché. Neustále jsem ho komandoval a říkal mu, co chci odkud nafotit, ale snášel to statečně. Až na jedno poněkud trapné (a nechtěné) naformátování paměťové karty ve foťáku bych se ale nebál naši spolupráci označit za bezchybnou.

Ale zpět ke srazu! Celým areálem bohnické léčebny se v sobotu rozlila skvělá a přátelská atmosféra, která bezpečně pohltila každého, kdo se přišel podívat. Ono když jen pár metrů od vás profrčí Lorraine Dietrich z roku 1907, který řídí gentleman s doutníkem a za ním sedí dáma v klobouku, navíc za krásného odéru, ze kterého ekologové omdlévají a nadšenci jásají... Tak si člověk opravdu připadá, jak kdyby se najednou přesunul v čase o sto let nazpět.

Sraz Grand Veteran 2019 v Bohnicích

K.I.T.T aneb Knight Rider

Ale nemusíme se v historii vracet až tak daleko. Parádu nadělaly i půdorysně výraznější vozy americké provenience nebo naopak Volha Carevna z druhé strany železné opony. Do toho krásné sporťáky, mezi kterými vynikal nepříliš známy Fiberfab FT Bonito. Srdce každého kluka, který v devadesátkách sledoval seriál Knight Rider pak muselo nutně poskočit, když na něj zamrkal červeným pruhem světýlek legendární K.I.T.T. Čest naší, tehdy ještě domácí Škodovce, dělalo vícero zástupců, včetně parádní Felicie s jejímž ochotným a neuvěřitelně nadšeným majitelem jsme se domluvili, že se v brzké potkáme a uděláme takový malý "test veterána".

Sraz Grand Veteran 2019 v Bohnicích

Exhibiční jízda závodních a sportovních vozů

Jednoznačně nejsilnějším okamžikem akce Grand Veteran byla exhibiční jízda závodních a sportovních vozů. A že se toho někteří piloti nebáli a formulím v seniorském věku řádně "šlápli na krk". Vidět, jak se za ohlušujícího, ničím netlumeného rachotu, řítí tahle auta po úzké silnici je něco, na co se jen tak nezapomíná. Kdybychom měli vyjmenovat všechny veterány, které v Bohnicích stály za vidění, musel by tento článek být minimálně dvacetkrát delší. Proto, pokud jste tam byli, hrdě vystavovali svého opečovávaného miláčka a nenašli jste se tu, připomeňte se mi za rok, sejdeme se na dalším ročníku této skvělé akce!

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články