PRÁCE 🧰

Reportáž ze srazu Brouci na zámku

6. 5. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Reportáže

New Beetle je parádní stylovka. My jsme o víkendu navštívili v pořadí už 21. sraz, který se konal na zámku v Rájci nad Svitavou.

Naše reportáž ze srazu Brouci na zámku v Rájci nad Svitavou

Beetle i New Beetle byly součástí

Na srazu jsme byli už od rána, kdy bylo na místě prvních pár Brouků a organizátoři. Postupně se ale začala sjíždět další a další auta, takže se prostor v zámecké zahradě poměrně slušně "zabroučil". Valná většina vozů byly nejrůznější verze té nejnovější generace, tedy Beetle a pak té o něco starší - New Beetle. Někteří majitelé mají svého miláčka prakticky v původním stavu, jiní ho podrobili nejrůznějším úpravám a to jak zvenku, tak v interiéru.

Dostavili se ale i ti, kteří mají tu opravdu původní legendu a navíc i jeden parádní Volkswagen T1, který sklidil opravdu obrovský obdiv a jeho majitelé vypadali, že jsou tím možná až trošku zaskočeni. Korunu tomu nasadili v okamžiku, kdy vytáhli zmenšený a dálkově ovládaný model svého auta a posadili do něj nejmenšího člena rodiny.

Podtitul s názvem Mé řemeslo

Jakýmsi podtitulem srazu bylo "Mé řemeslo". Spousta zúčastněných tedy přijela v kostýmech, které nějakým způsobem odkazovaly na jejich povolání. Nebyl tak problém potkat mezi Brouky kominíka, květinářku, párek v rohlíku nebo hned několik školaček. Všude panovala dobrá nálada a nebyla samozřejmě nouze o zanícené debaty, které zahrnovaly i spousty rad ohledně údržby, oprav a vylepšení.

Oproti velkým srazům měl tento takovou spíše přátelskou, až rodinnou atmosféru. Bylo zkrátka hodně poznat, že se účastníci mezi sebou znají už z předchozích ročníků. V každém případě se už teď těšíme na příští ročník, kam se určitě vypravíme.

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články