PRÁCE 🧰

Už příští jaro si budete moct koupit Volkswagen T-Roc Cabriolet

14. 8. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Někomu to možná přijde na konzervativní automobilku, jako je Volkswagen, odvážné, ale nám se nápad vzít T-Rocu střechu rozhodně zamlouvá.

Automobil Volkswagen T-Roc Cabriolet

T-Roc Cabriolet zatím neprošel homologací

Premiéra tento vůz čeká na autosalonu ve Frankfurtu, zatím nám musejí postačit fotografie poskytnuté automobilkou. Dopředu je třeba upozornit, že Volkswagen zatím podobu vozu označuje jako "blízkou sériové produkci", což znamená, že čistě teoreticky ještě drobnější změny mohou přijít. V praxi to spíše signalizuje, že ještě T-Roc Cabriolet neprošel homologací.

Zadek volkswagenu T-Roc Cabriolet

Odebrání střechy samozřejmě znamená, že vůz musel být celkově zpevněn. Tužší je rám čelního skla i karoserie celkově. S tím se pojí nárůst hmotnosti, ale tento údaj si zatím Volkswagen nechal pro sebe. Víme však, že k dispozici budou dvě motorizace. 1.0 TSI s výkonem 115 koní a 1.5 TSI, která vyprodukuje koní 150. Z výbav budou dostupné Style a R-Line. Druhá jmenovaná bude zaměřená na sportovněji laděné řidiče a přinese například tvrdší podvozek nebo progresivní řízení.

Pohled do interiéru automobilu

Devět vteřin a střecha je dole

Střecha se bude skládat za zadní sedadla. Tento proces potrvá devět sekund a bude možné ho provádět až do rychlosti 30 km/h. Kufr se díky tomu zmenší ze 445 na 284 litrů. Více se dozvíme ve Frankfurtu, kde začíná autosalon 12. září.

Přístrojová deska a palubní počítač s modrými designovými prvky

Zdroj médií: volkswagen.

Podobné články