PRÁCE 🧰

Elektrický Volkswagen ID.3 si už můžete rezervovat

9. 5. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Volkswagen se snaží dohnat ostatní automobilky, které už mají mezi elektromobily své zástupce. Na první automobil z řady ID už si mohou zájemci udělat rezervaci.

Návrh elektromobilu Volkswagen ID.3

Předběžná podoba Volkswagene ID.3

Volkswagen ukázal předběžnou podobu a otevřel možnost složení rezervačního poplatku na úplně první elektromobily ID.3 1ST, které budou vyrobeny. Půjde o limitovanou sérii.

Česká cena zatím zveřejněna nebyla, ale v Německu bude k dostání za 40 000 eur, tedy zhruba 1 milion korun. Za své peníze dostane zákazník variantu s baterií o kapacitě 58 kWh. Dojezd bude až 420 kilometrů. Pokud už na internetu vyplňujete rezervační formulář, tak možná trochu zchladíme vaše nadšení. První kusy budou dodány až příští léto, tedy zhruba za rok.

Návrh elektromobilu Volkswagen ID.3

Cena verze ID.3

"Nespeciální" verze ID.3 pak budou začínat na cenách 30 000 eur, což je necelých 800 000 korun. Za tyto peníze se bude prodávat úplný základ s dojezdem až 330 kilometrů dle WLTP normy. Baterie bude mít kapacitu 45 kWh. Na opačném konci spektra pak bude varianta s největším akumulátorem, který bude mít kapacitu 77 kWh, což postačí na dojezd až 550 kilometrů. Cenu zatím Volkswagen nezveřejnil.

Zdroj médií: volkswagen.

Podobné články