PRÁCE 🧰

Kalendář srazů veteránů v roce 2021

25. 1. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Doba koronavirová poznamenala i srazování. Vše záleží na tom, jak se vláda rozhodne, a tak plánovat větší akce, které se pár týdnů před datem konání zruší, je na pováženou. Mnoho zajímavých veteránských akcí se tak letos bohužel ani neuskuteční. Zapátrali jsme, abychom vás mohli nalákat alespoň na nějaké akce, ale zároveň vám nemůžeme slíbit, že se opravdu uskuteční.

Kalendář srazů veteránů v roce 2021

Články na téma akce a srazy veteránů:

  1. Reportáž ze srazu Grand Veteran 2019
  2. Závod veteránů Zbraslav - Jíloviště
  3. České srazy veteránů - kalendář 2021 - právě čtete
  4. Veteráni pod zámkem - Dobřichovice

Každopádně bychom vám přáli, abyste se na jednu z veteránských akcí dostali, protože je to opravdu ojedinělý zážitek, který vás přenese jedním dýchnutím o desítky let nazpět.

Burzy

Pokud toužíte po vlastnictví historického kousku, pak se vydejte právě sem. Na obrovských plochách naleznete nespočet automobilů, která už mají něco za sebou, ale stále se budou vyjímat ve vozovém parku. I když nutno podotknout, že na některé lepší kousky budete muset mít větší finanční prostředky. Navštívit tak můžete například Burzu historických vozidel a dílů Chotustice, která se koná 16. března nebo Burzu Hodonice u Bechyně 12. června.

Kalendář srazů veteránů v roce 2021

Závody a jízdy s historickými vozy

Tyto události ve většině případů pořádají veteránské kluby napříč republikou. Na první akci se tak můžete těšit už 29. května a bude se jednat o Jízdu historických vozidel v okolí Plzně. Závody a jízda do vrchu čeká veterány také 14. srpna na akci Radegast-33 2021.

Naši oblíbenou a každoročně navštěvovanou akcí je Závod Zbraslav - Jíloviště, který by se dle vše předpokladů měl konat 9. září. Krom závodu se mohou návštěvníci těšit na výstavu historických kousků, a to jak automobilů, tak i motocyklů. Na náměstí na Zbraslavi je o jídlo i pití postaráno a vše hudebně doprovází kapela.

Srazy veteránů

Kdo nerad kouká na silnici, jak kolem něj jen prosviští auta, může se vydat na veteránské srazy. Na jednom místě si lze prohlédnout několik desítek vozů z minulých let. Jistě tam naleznete svůj oblíbený kousek, na který se vždy rádi podíváte nebo se u něj vyfotíte. Pokud se situace v Česku vyvrbí dobře, mohli by letos první návštěvníci nebo také první obdivovatelé vyrazit v dubnu na tradiční akci Grand veteran Praha. Jen o měsíc později se bude konat například Nippo retro 2021. Sraz bude v Javorníku a potrvá od 28. května do 30. května. K vidění budou historické motocykly.

Kalendář srazů veteránů v roce 2021

V magickém datu 6. června proběhne sraz veteránů do r. 1990, a to v Avion Shopping park Ostrava. Součástí srazu bude i jízda zručnosti nebo orientační jízda. Program je připravený jak pro malé obdivovatele, tak pro ty velké. Významnou akcí je také Veteranfest u Slavkova, který se tradičně pořádá u zdejšího zámečku a proběhnout by měl 26. června.

Příznivci vozů Tater se mohou vydat 14. srpna do Lednice, kde se koná jejich sraz, jen pozor, ať na místo setkání nedorazíte s jinou značkou historického vozidla, to by pak nastala asi mela. Konec roku uzavře velká akce Glasurit Expo Classic, která se bude konat od 29. října do 30. října a budou zde k vidění krásné exponáty historických vozidel od předválečného období do 90. let. Místem konání jsou tradičně Letňany (PVA EXPO).

Zdroj médií: redakce.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články