PRÁCE 🧰

Poradíme, jestli se vyplatí letní pneumatiky Barum

19. 4. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Mezi nejoblíbenější letní pneumatiky na trhu patří Barum, který je znám pro své kvalitní a cenově dostupné produkty. V tomto článku se zaměříme na vlastnosti a výhody letních pneumatik Barum.

Vlastnosti a výhody letních pneu Barum

Nejen české pneuservisy, ale i světoví prodejci na svém trhu prodávají české pneumatiky. Malá Otrokovická továrna byla založena již v roce 1963. Od té doby už česká „Barumka“ ušla opravdu velký kus cesty. Jaká je historie pneumatik Barum a jaké jsou jejich vlastnosti a výhody?

Značka Barum vznikla v roce 1924 v Československu. Název Barum je zkratkou vizionářského tria: "Baťa, Rubena, Mitas". V roce 1993 se Barum stala součástí koncernu Continental a v současnosti patří mezi největší výrobce pneumatik v Evropě. Dnes společnost Barum vyrábí více než 21 milionů pneumatik ročně. Barum Continental byl první český výrobce, který získal certifikaci za splnění ekologických norem ISO 14 001 a EMAS.

Výhody pneumatik Barum

Mezi výhody pneumatik Barum patří nízká pořizovací cena v poměru s výkonem. Pneumatiky mají taktéž nízký valivý odpor, čímž dosahují nízké spotřeby paliva a nižších emisí CO2. Kromě své ekologické a spolehlivé pověsti nabízejí pneumatiky Barum i další výhody. Díky svému vývoji a moderním technologiím nabízejí tyto pneumatiky skvělou přilnavost na mokré i suché vozovce, což zajišťuje výbornou kontrolu nad vozidlem a poměrně krátkou brzdnou dráhu.

Druhy letních pneumatik Barum

Značka Barum nabízí několik druhů letních pneumatik pro osobní automobily v různých velikostech a výkonnostních kategoriích. Některé z nejpopulárnějších modelů jsou:

  • Barum Brillantis 2 - ekonomická letní pneumatika s dobrým výkonem na mokru a suchu a s nízkou hlučností. 
  • Barum Bravuris 5HM - letní pneumatika s vynikající trakcí a přilnavostí na mokru a suchu, která nabízí vynikající výkon při rychlostech až 270 km/h. Letní pneu Barum Bravuris 5HM v rozměru 185/60 R15 pořídíte v průměru za 1 500 korun.
  • Barum Vanis - letní pneumatika pro dodávky a lehké nákladní vozy, která se vyznačuje vynikající trakcí a přilnavostí na mokru a suchu, vysokou odolností proti opotřebení a nízkou hlučností.

Letní pneu Barum s dopravou zdarma

Alternativní značky ekonomické třídy

Do ekonomické třídy kromě české Barumky patří také pneumatiky Fortune, Sava, Matador a Laufenn.

Fortune

Pneumatiky Fortune jsou cenově dostupné pneumatiky, které vyrábí čínská společnost Guangzhou South China Tire & Rubber Co. Ltd. I přesto, že pneumatiky Fortune patří mezi pneumatiky ekonomické třídy, jsou v nezávislých testech hodnoceny jako solidní pneumatiky s dobrým výkonem za nízkou cenu. Mezi nejpopulárnější modely patří FSR a FSR616. Pneumatiky Fortune FSR701 v rozměru 185/60 R15 jsou k dostání za průměrnou cenu 1 000 korun.

Sava

Sava je slovinská značka, patřící pod koncern Goodyear. V testu letních pneumatik ADAC Summer Tire Test 2021 byly například pneumatiky Sava Intensa HP2 zhodnoceny jako "uspokojivé", což znamená průměrnou výkonnost. Tyto pneumatiky se v testu umístily dobře v kategorii brzdění na mokré vozovce a také mají nízkou spotřebu paliva. Tyto pneumatiky se v rozměru 185/60 R15 průměrně pohybují cenově kolem 1 600 korun.

Letní pneumatiky ekonomické třídy

Matador

Společnost Matador je slovenský výrobce pneumatik, založen v roce 1905. V současné době patří pod společnost Continental a vyrábí pneumatiky pro osobní vozidla, SUV, dodávky a nákladní vozy. Mezi nejpopulárnější modely patří MP47 Hectorra 3, MP16 Stella 2 a další. Letní pneumatiky Matador MP47 Hectorra 3 v rozměru 185/60 R15 je možné pořídit v průměru za 1 500 korun.

Laufenn

Značka pneumatik Laufenn byla založena v roce 2014 společností Hankook Tire. Tato značka se specializuje na výrobu pneumatik nižší a střední třídy, které nabízejí solidní výkon za velmi příznivou cenu. Laufenn se stává stále populárnější volbou pro řidiče, kteří hledají pneumatiky s dobrým poměrem ceny a výkonu. Laufenn LW31 Fit v rozměru 185/60 R15 je v průměru k dostání za 1 400 korun.

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Barum, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články