PRÁCE 🧰

Čím vynikají letní pneumatiky Bridgestone

8. 5. 2023 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

Letní pneumatiky jsou nezbytným prvkem bezpečné jízdy v letních měsících, kdy se na silnicích vyskytuje mnoho nebezpečí způsobených vysokými teplotami a deštěm. V tomto článku se zaměříme na vlastnosti letních pneumatik od značky Bridgestone a jak mohou přispět ke zvýšení bezpečnosti a pohodlí při řízení.

Vlastnosti letních pneumatik Bridgestone

Bridgestone Corporation je japonská společnost specializující se na výrobu pneumatik. Založena byla v Kurume v Japonsku pod názvem "Tabi Socks Tyre Division". Následně byla společnost přejmenována na "Bridgestone Tire Co., Ltd." a začala se specializovat na výrobu gumových pneumatik pro automobily.

V současnosti je Bridgestone jedním z největších výrobců pneumatik na světě s pobočkami a továrnami po celém světě. Společnost se také zaměřuje na výzkum a vývoj nových technologií v oblasti pneumatik, jako jsou například bezdušové pneumatiky nebo pneumatiky s inteligentním senzorem.

Výhody pneumatik Bridgestone

Letní pneumatiky Bridgestone nabízejí několik výhod pro řidiče. Jednou z nejvýznamnějších výhod je vysoká úroveň bezpečnosti. Pneumatiky jsou navrženy tak, aby poskytovaly optimální přilnavost a ovladatelnost na suchém i mokrém povrchu silnice. Díky vynikajícímu designu dezénu pneumatiky odvádějí vodu a snižují riziko aquaplaningu. Dále Bridgestone letní pneumatiky nabízejí vysokou úroveň komfortu díky minimalizaci hluku a vibrací při jízdě. Tyto pneumatiky také mají nízký valivý odpor, což vede ke snížení spotřeby paliva a tím k nižším nákladům na provoz vozidla.

Druhy letních pneumatik Bridgestone

Společnost Bridgestone nabízí širokou škálu letních pneumatik, které jsou navrženy pro různé typy vozidel a potřeb řidičů. Mezi nejznámější modely patří pneumatiky z řady Potenza pro sportovní a výkonné vozy, Turanza pro osobní automobily a Ecopia pro ekonomickou a udržitelnou jízdu. Každý model letní pneumatiky od Bridgestone má své specifické vlastnosti a je navržen tak, aby poskytoval co nejlepší výkon, bezpečnost a komfort za různých podmínek na silnici.

Letní pneu Bridgestone s dopravou zdarma

Alternativní značky prémiové třídy

Do prémiové třídy kromě Bridgestone patří také pneumatiky Pirelli, Nokian Tyres, Goodyear, Dunlop, Continental a Michelin.

Pirelli

Pirelli je italská nadnárodní společnost specializující se na výrobu pneumatik pro různé typy vozidel, včetně automobilů, motocyklů, nákladních automobilů a letadel. Společnost je dnes jedním z předních výrobců pneumatik na světě, s pobočkami a distribučními sítěmi po celém světě. Kromě pneumatik se Pirelli angažuje v dalších oblastech, jako jsou například telekomunikační a energetické služby. Aktivní jsou také v motorsportu, například v závodech Formule 1 a motocyklových závodech MotoGPPirelli Cinturato P7 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 100 korun.

Nokian Tyres

Nokian Tyres je finský výrobce pneumatik. Společnost se specializuje na výrobu pneumatik pro náročné podmínky, jako jsou sněhové a ledové povrchy, a je známá svou inovativní technologií v oblasti zimních pneumatik. Nokian Tyres má výrobní závody v Finsku a Rusku a své výrobky prodává po celém světě. Společnost také klade důraz na udržitelnost a snižování vlivu své výroby na životní prostředí. Letní pneu Nokian PowerProof v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 000 korun.

Goodyear

Goodyear Tire & Rubber Company je americká společnost, která se specializuje na výrobu pneumatik pro osobní a nákladní vozidla, letadla, zemědělské stroje a průmyslové aplikace. Společnost Goodyear je jedním z největších výrobců pneumatik na světě a její produkty jsou prodávány po celém světě pod různými značkami, jako jsou samotné Goodyear nebo Sava. Společnost Goodyear se také angažuje v oblasti výzkumu a vývoje, aby neustále inovovala a zlepšovala své výrobky. Goodyear EfficientGrip Performance 2 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 600 korun.

Dunlop

Společnost Dunlop je britský výrobce pneumatik a dalších výrobků pro automobilový průmysl. Založil ji skotský inženýr John Boyd Dunlop, který vynalezl pneumatiku s nafukovacím ventilem a položil tak základy moderního průmyslu pneumatik. Společnost Dunlop se stala jedním z nejvýznamnějších výrobců pneumatik pro automobily a motocykly na světě. V současné době je značka Dunlop součástí japonské společnosti Sumitomo Rubber Industries. Pneumatiku Dunlop SP Sport BluResponse v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 500 korun.

Prémiové letní pneumatiky s dopravou zdarma

Continental

Společnost Continental je německá nadnárodní společnost. Specializuje se na výrobu pneumatik a dalších automobilových součástí, jako jsou brzdy, elektronické systémy a jízdní asistenty. Společnost Continental je jedním z největších výrobců pneumatik na světě a jejich produkty jsou známé pro svou vysokou kvalitu a výkon. Kromě pneumatik pro osobní a nákladní automobily, vyrábí Continental také pneumatiky pro motocykly, letadla a zemědělské stroje. Continental EcoContact 6 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 500 korun.

Michelin

Společnost Michelin je francouzský výrobce pneumatik založený bratry André Michelinem a Edouardem Michelinem. Sídlo společnosti se nachází ve městě Clermont-Ferrand ve Francii a má pobočky a výrobní závody po celém světě. Michelin je jedním z největších výrobců pneumatik na světě a je známý pro své kvalitní a inovativní výrobky. Kromě běžných pneumatik produkuje Michelin také pneumatiky pro závodní automobily a je dodavatelem pneumatik pro mnoho závodních seriálů, jako je například závod Le Mans. Společnost Michelin se také angažuje v oblasti udržitelného rozvoje a v roce 2021 byla zařazena mezi nejvíce udržitelné společnosti světa podle indexu Dow Jones Sustainability Index. Michelin Primacy 4 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 300 korun.

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články