PRÁCE 🧰

Vybrali jsme za vás: Letní pneu 175/65 R14

25. 4. 2023 8 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Období přezouvání zimních pneumatik na letní se nenávratně blíží. Jak vybrat správné letní pneumatiky a na co při přezouvání nezapomínat?

Koupě letních pneu v rozměru 175/65 R14

Od 1. dubna je možné přezouvat na letní pneumatiky. Ve většině případů je však potřeba vyčkat alespoň na průměrné denní teploty, které se budou pohybovat kolem sedmi stupňů. Právě v tuto dobu se lámou vlastnosti pneumatik ve prospěch těch letních.

Při přezouvání na letní pneumatiky je důležité dodržovat pár pravidel. Jedním z nich je správné skladování zimních pneumatik. Ty je vhodné s disky skladovat „naležato“, aby nezabíraly moc místa, je možné je postavit do komínku. Jejich pořadí je potřeba párkrát prohodit, aby se moc nedeformovali.

V případě, že skladujete pouze pneumatiky bez disků, je dobré je skládat vedle sebe nastojato, případně pověsit. Zdeformovaná pneumatika může být později na autě hlučná. V případě, že přezouváte na letní pneumatiky, je vhodné si zajet s autem na geometrii a vyvážení. Špatná geometrie může nepříznivě působit na podvozkové části vašeho vozidla. Nyní se podíváme na nezávislý výběr vhodných letních pneumatik podle samotných uživatelů.

Pneumatiky v rozměru 175/65 R14 jsou vhodné pro řadu osobních automobilů, zejména menších a středních tříd. Mezi konkrétní modely vozidel, které mohou mít tento rozměr pneumatik, patří například Volkswagen Polo, Renault Clio, Škoda Fabia, Seat Ibiza, Toyota Yaris, Ford Fiesta, Peugeot 208 a mnoho dalších. Je však důležité ověřit správný rozměr pneumatik pro konkrétní model vozidla, protože mohou být rozdílné i mezi vozy stejné značky a modelové řady.

Pneumatiky ekonomické třídy

Ekonomická třída pneumatik v rozměru 175/65 R14 se zaměřuje na uživatele, kteří chtějí pneumatiky s dobrým poměrem kvalita/cena. V této třídě se nacházejí značky jako Fortune, Laufenn, Barum, Sava nebo Matador. Tyto pneumatiky jsou cenově dostupné, ale zároveň nabízejí základní úroveň výkonu a bezpečnosti na silnici.

Fortune FSR802

Fortune FSR802 je pneumatika pro osobní automobily v rozměru 175/65 R14. Tato pneumatika patří do ekonomické třídy pneumatik a je určena pro řidiče hledající cenově dostupné pneumatiky s dobrým poměrem ceny a výkonu. Pneumatika má symetrický dezén, který zajišťuje dobrý kontakt s vozovkou a vyšší stabilitu v jízdě. Díky své konstrukci a použitým materiálům nabízí tato pneumatika dobrou ovladatelnost a výkon na suchu i na mokru. Cena pneumatiky Fortune FSR802 175/65 R14 se pohybuje okolo 900 korun za kus, což ji činí oblíbenou volbou pro řidiče s menším rozpočtem.

Sava Perfecta

Sava Perfecta je letní pneumatika s asymetrickým dezénem. V rozměru 175/65 R14 je tato pneumatika ideální pro menší a kompaktní vozy, které se používají především v městském provozu. Sava Perfecta nabízí dobrou kontrolu nad vozidlem, výkon při brzdění a ovladatelnost na mokré i suché vozovce. Díky širokému rozsahu rozměrů a přijatelné ceně je tato pneumatika velmi oblíbená u řidičů s menším rozpočtem. Pořídit si ji můžete v průměru za 1 100 korun.

Barum Bravuris 5HM

Českou Barumkou při nízkém kilometrovém nájezdu a jízdě po městě nikdy neuděláte chybu. Nízký valivý odpor, s nízkou spotřebou a vysokou přilnavosti dělá z Barumky vhodného kandidáta pro vaše auto. Podle uživatelů jsou pláště hlučnější, ale v poměru cena/výkon se jedná o slušnou gumu roku 2023. Barum Bravuris 5HM 175/65 R14 pořídíte v průměru za 1 000 korun.

Laufenn G FIT EQ+

Laufenn G FIT EQ+ v rozměru 175/65 R14 je pneumatika ekonomické třídy s dobrým poměrem ceny a výkonu. Je navržena pro kompaktní a středně velké vozy. Tato pneumatika má asymetrický dezén, což zajišťuje dobrou přilnavost na mokru a suchu. Díky použití moderních materiálů je tato pneumatika odolná proti opotřebení a má dlouhou životnost. Pořídit si ji můžete v průměru za 1 000 korun.

Matador MP47 Hectorra 3 

Další pneumatikou střední třídy, vhodnou pro váš vůz může být Matador. Pneumatiky se podle uživatelů rychleji sjíždí. Za to ale disponují nízkou cenou a spotřebou. Pneumatiky Matador jsou poměrně tiché a mají asymetrický dezén, který je uzpůsoben pro skvělý odvod vody a dobrou přilnavost na suchu i mokru. Letní pláště Matador MP47 Hectorra 175/65 R14 je možné zakoupit v průměru za 1 000 korun.

Letní pneu 175/65 R14 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy v rozměru 175/65 R14 přinášejí lepší výkon a kvalitu než pneumatiky ekonomické třídy. Tyto pneumatiky mají obvykle vylepšené vlastnosti, jako je kratší brzdná dráha, lepší stabilita v zatáčkách a delší životnost. Mezi značky střední třídy v tomto rozměru patří například Uniroyal, Kumho, Hankook, Firestone a Fulda. Tyto značky jsou oblíbené pro svou spolehlivost a vysokou kvalitu výroby, což je důležité pro bezpečné a pohodlné cestování na silnici. Cena pneumatik střední třídy je obvykle vyšší než u pneumatik ekonomické třídy, ale stále jsou dostupné pro řidiče s průměrným rozpočtem.

Kumho Ecowing ES31

Kumho Ecowing ES31 je pneumatika určená pro osobní vozidla a má rozměr 175/65 R14. Jedná se o pneumatiku s nízkou spotřebou paliva a nízkými emisemi CO2. Má široké drážky v dezénu, které zlepšují vedení vody a zabraňují aquaplaningu. Pořídit si ji můžete v průměru za 1 100 korun.

Hankook K435 Kinergy Eco2

Hankook K435 Kinergy Eco2 je pneumatika střední třídy určená pro osobní vozy a vyrábí se v různých rozměrech, včetně rozměru 175/65 R14. Tato pneumatika nabízí dobrý kompromis mezi výkonem, bezpečností a komfortem jízdy. Má asymetrický dezén, který zajišťuje lepší ovladatelnost a stabilitu vozidla v zatáčkách. Díky použití nových materiálů a technologií poskytuje nižší spotřebu paliva a nižší hlučnost při jízdě. Hankook K435 Kinergy Eco2 je vhodná pro běžné jízdní podmínky a je cenově dostupná. Pořídit si ji můžete v průměru za 1 100 korun.

Firestone Multihawk

Pneumatiky Firestone Multihawk jsou univerzální letní pneumatiky určené pro osobní vozidla. Nabízejí vyvážený poměr výkonu, bezpečnosti a komfortu jízdy. Díky svému dezénu s asymetrickým vzorkem mají dobré vlastnosti přilnavosti a stabilitu v zatáčkách. Materiál směsi pneumatik je optimalizován pro snížení spotřeby paliva a zlepšení životnosti. Pneumatiky Firestone Multihawk 175/65 R14 jsou k dispozici v průměru za 2 000 korun.

Fulda EcoControl

Fulda EcoControl je pneumatika střední třídy, která je navržena pro každodenní použití v různých klimatických podmínkách. V rozměru 175/65 R14 nabízí dobrou rovnováhu mezi výkonem a cenou. Díky speciálním směsím pryže a technologiím, jako je EcoTread, nabízí Fulda EcoControl nízkou spotřebu paliva. Pneumatika Fulda EcoControl 175/65 R14 je vhodná pro malé a střední vozy a je oblíbená mezi řidiči pro svou spolehlivost a dlouhou životnost, k dispozici je v průměru za 1 200 korun.

Letní pneumatiky 175/65 R14 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky prémiové třídy

V kategorii prémiových pneumatik v rozměru 175/65 R14 najdeme vynikající výrobky od renomovaných výrobců, jako jsou Michelin, Continental, Nokian Tyres, Bridgestone, Dunlop a další. Tyto pneumatiky nabízejí vynikající úroveň výkonu, bezpečnosti a komfortu jízdy, a to díky použití kvalitních materiálů s vysokou trvanlivostí a inovativním technologiím, které zlepšují přilnavost na silnici, snižují hlučnost a zvyšují odolnost proti opotřebení. Prémiové pneumatiky jsou určeny pro řidiče, kteří oceňují vysokou kvalitu a jsou ochotni investovat více peněz do spolehlivých a výkonných pneumatik. Tyto pneumatiky jsou obvykle dražší než pneumatiky z nižších tříd, ale nabízejí výrazně lepší výkon a bezpečnost, což se projeví při každé jízdě.

Nokian WetProof

Nokian WetProof jsou pneumatiky, které svými vlastnostmi vynikají především na mokré vozovce. Pneumatiky jsou určené pro vozy nižší a střední třídy a poskytují efektivní odolnost vůči aquaplaningu. Pneumatiky jsou tiché a uživateli korunovány jako „prémiové pneumatiky“ za lidovou cenu. Pláště Nokian WetProof 175/65 R14 pořídíte v průměru za 1 400 korun.

Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005 v rozměru 175/65 R14 je pneumatika, která se vyznačuje vysokou úrovní výkonu a komfortu jízdy. Je určena pro širokou škálu vozidel včetně osobních automobilů nižší střední třídy a kompaktních vozů. Pneumatika Bridgestone Turanza T005 v rozměru 175/65 R14 nabízí vysokou úroveň bezpečnosti a spolehlivosti na mokrých a suchých silnicích, sníženou hlučnost a nízkou spotřebu paliva díky nové technologii směsi pryže. Pořídit si ji můžete v průměru za 1 700 korun.

Continental UltraContact

Continental UltraContact v rozměru 175/65 R14 je pneumatika patřící do prémiové třídy pneumatik s vysokou úrovní výkonu a bezpečnosti. Díky inovativním technologiím poskytuje krátkou brzdnou dráhu na suchu i mokru a vysokou stabilitu v zatáčkách. Tato pneumatika je vyrobená z materiálů s dlouhou životností a odolných proti opotřebení. Je určená pro řidiče, kteří hledají vysokou kvalitu a spolehlivost při každodenním používání svého vozu. Pneumatiku je možné zakoupit v průměru za 1 800 korun.

Dunlop SP StreetResponse 2

Dunlop SP StreetResponse 2 je pneumatika s asymetrickým dezénem, v rozměru 175/65 R14 nabízí dobrou rovnováhu mezi výkonem a pohodlím jízdy. Pneumatika má krátkou brzdnou dráhu a vynikající trakci na mokré vozovce. Pořídit si ji můžete v průměru za 1 600 korun.

Prémiové letní pneumatiky 175/65 R14 s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, Continental, odborník.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články