PRÁCE 🧰

Opel Astra a AGR ergonomická sedadla

4. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Opel

Opel Astra se již dlouhou dobu chlubí výjimečnými AGR sedadly. Jaké jsou ergonomické sedadla a čím se liší od běžných sedadel?

AGR sedadla Opelu Astra

Co je osvědčení AGR?

Mnoho řidičů na dlouhých i krátkých trasách trpí bolestmi zad. Často je to tím, jaký způsob posedu za volantem provozují. Častokrát za to však mohou i nesprávně tvarovaná sedadla. Opel Astra již ve své předchozí generaci v roce 2015 přišel s ergonomickými sedadly, které získaly štítek AGR. Německá iniciativa Aktion Gesunder Rücken (AGR) e. V. opatřila sedadla nového Opelu Astra pečetí kvality AGR „Geprüft & empfohlen“.

AGR je kampaň pro zdravější záda a od roku 1995 je to sdružení, podporované lékaři a terapeuty, jejichž účelem je podpora výzkumu v oblasti prevence bolesti zad. Dále pak zpracovávají výsledky z výzkumů a celkově se snaží přispívat k řešení problémů spojených s bolestí zad. Kampaň zdravá záda (AGR) e. V. testuje automobilová sedadla a jiné předměty denní potřeby, které jsou mimořádně šetrné k zádům a opatřuje je pečetí kvality. Automobilka Opel je známá svým důrazem na komfort při sezení. Proto je přední sedadlo řidiče opatřeno štítkem již od druhé nejnižší výbavy Elegance.

Co poskytují další výbavy Opelu Astra?

Ve výbavě Elegance navíc k základu dostanete ještě automatickou dvouzónovou klimatizaci, bezklíčové odemykání a startování, vnitřní zpětné zrcátko s automatickou clonou, LED ambientní osvětlení interiéru v 8 barvách, 17“ broušené ráfky z lehkých slitin, zadní parkovací kameru, adaptivní tempomat, elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka, zatmavená boční a zadní okna.

V případě, že by vám tato výbava nestačila, můžete si vybrat ještě výbavu GS Line, nebo Ultimate, zde navíc obdržíte například IntelliLux LED Pixel světlomety, 360° parkovací kameru, panoramatické střešní okno, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče s pamětí nebo upozornění na vozidlo v mrtvém úhlu. Ve výbavě Ultimate budou obě přední sedadla s certifikací AGR.

Zdroj info: Opel, Astra-Rasag.
Zdroj médií: Nikola Vrablová.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články