PRÁCE 🧰

Chytře navržený interiér nového Opelu Astra

5. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Opel

Interiér nového Opelu Astra prošel mnoha inovativními změnami. Automobilka sází na „digitální detox“ - co si pod tímto pojmem představit?

Interiér nového Opelu Astra

Automobilka sama tvrdí, že je v nových automobilech až příliš tlačítek a věcí okolo. Proto sází na takzvaný digitální detox. Co to vlastně je? V interiéru nového Opelu Astry totiž kromě dvou 10palcových obrazovek zvaných jako „Pure Panel“ najdete úplné minimum všeho. Nenechte se zmást, nejde o to, že by chtěl Opel šetřit na výbavě, nýbrž ji chytře schoval do menu v multimediálním panelu.

Výbava asistentů je až nadstandartní a to již u základní verze Edition. Ve výbavě Edition mimochodem máte například tempomat, čtečku dopravních značek, systém ABS, bezklíčové startování a mnoho dalšího. Opel nabízí minimum tlačítek, avšak ty, které zůstaly ve výsledku opravdu využívat budete. Designéři v automobilce totiž moc dobře ví, že k ovládání nepotřebujete sto padesát tlačítek a stejně tak i naopak, když všechno schovají pouze do dotykových displejů, nadělá to víc škody než užitku.

Opel Astra interiér a výbava

Infotainment poskytuje podporu Apple CarPlay i Android Auto, kromě toho má také svou navigaci (TomTom). Ve vyšší výbavě se můžete nechat rozmazlovat například skvěle fungujícím Head-Up Displejem (Intelli-HUD), který si můžete sami nastavit, aby vyhovoval přesně vašim požadavkům. Kromě toho si za příplatek můžete osázet celé auto kamerami, které pak dohromady tvoří 360° kameru - ta se následně zobrazí na multimediálním panelu.

V interiéru mimo jiné zakusíte příjemné měkčené plasty a jiné materiály. Ambientní osvětlení je možné měnit podle svého uvážení. Vyšší výbava nabízí kromě jiného ergonomická sedadla s certifikátem AGR, které jsou vyhřívané, ventilované a mají taky funkci masáže. Vyhřívaný můžete mít taktéž volant a čelní sklo. Na předních sedačkách je místa dost, vzadu už je to o něco horší. Když si přední sedačky posunete dozadu, na zadních sedadlech vám prostoru na nohy výrazně ubývá.

Zdroj info: Opel, Astra-Rasag.
Zdroj médií: Nikola Vrablová.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články