PRÁCE 🧰

Nejlepší filmy o autech na Netflixu

14. 4. 2024 2 min. čtení diskuze (5) Tipy a rady

Populární streamovací platforma Netflix nabízí opravdu hodně obsahu. A překvapivě velké množství dokumentů a filmů se týká automobilové tématiky.

Nejlepší filmy s auty na Netflixu

Předně si dovolíme malé varování. Vyhněte se z nějakého nám neznámého důvodu velmi populární sérii Rychle a zběsile. Nejsou a nikdy to nebyly dobré filmy. Stejně tak nemůžeme úplně doporučit dokument Schumacher. Nepřináší nic nového a byl kolem něj jenom uměle vyvolaný hype.

Život v plné rychlosti: Příběh Juana Manuela Fangia

Dokument o závodníkovi, který je považován za jednoho z nejlepších jezdců všech dob. A to jak statisticky, tak i odvahou a tím, co skutečně uměl. Na rozdíl od většiny dnešních jezdců to byl i velmi zdatný mechanik a dokázal si doslova sám zkonstruovat vlastní vůz. Snímek je plný dobových autentických záběrů, které ukazují autentickou syrovost tehdejších závodů.

NASCAR: Na plný plyn

Dokumentární série se schovává ve stínu mnohem známějších dokumentů o F1: Touha po vítězství. Série NASCAR je však velmi povedený pohled do zákulisí a osobních vztahů mezi jezdci těchto Evropanům malinko neznámým závodům. Jestli si myslíte, že na kroužení po oválu není nic zábavného, dejte dokumentu šanci. Stopáž každého z pěti dílů je optimálních 45 minut.

Le Mans '66 (Ford vs. Ferrari)

Matt Damon a Christian Bale jsou solidním příslibem, který beze zbytku naplňují. Ford si najme jezdce Kena Milese a konstruktéra Carrolla Shelbyho, aby v Le Mans porazili Ferrari a ukončili jejich dominanci na tomto okruhu. Snímek byl natočen podle skutečnosti, ačkoliv leccos samozřejmě malinko přibarvuje.

Tip: Pokud chcete nejlepší film o Le Mans, který byl kdy natočen, sežeňte si ten z roku 1971. Jmenuje se stejně jako slavný okruh, moc se tam nemluví, za volantem sedí Steve McQueen a je to skvělé! Na Netflixu ho bohužel nenajdete.

Motokáry

Toužíte-li po nějaké oddechovce, pak jste na správné adrese. Motokáry jsou vlastně úplně klasickým odlehčeným filmem ze sportovního prostředí, jakých jsme mohli vidět už desítky. Scénář je jasně nalinkovaný od začátku do konce, předvídatelný, ale přesto se jedná o poměrně solidní film ze závodního prostředí.

Bod obnovy

České sci-fi není něco, co bychom měli na obrazovkách každý rok třikrát, proto jsme velmi rádi i jenom za to, že Bod obnovy vznikl. Vizuálně je film povedený, má skvělé CGI, a hlavně je v něm spousta aut. Omezený rozpočet se projevil na jejich výběru, tvůrci neměli možnost si nechat nadesignovat a vyrobit vozidla z budoucnost, takže vzali ta současná a upravili je. Sáhli přitom do skladu škodovky, takže krom současné oktávky uvidíte i koncepty z minulosti. A světe div se, funguje to na jedničku! Bod obnovy bohužel sráží především nic moc příběh a divný scénář, který se světovým sci-fi nemůže rovnat. Za shlédnutí to však rozhodně stojí.

Zdroj info: netflix.
Zdroj médií: Depositphotos, Netflix, YouTube.
[email protected], 15. 4. 2024 10:59
Dobrý den, mohu se prosím zeptat proč si myslíte, že Rychle a Zběsile nebyli dobré filmy?
Díky za odpověď
Jakub Mokříš, 15. 4. 2024 11:17
Dobrý den, díky za zajímavý dotaz! Předně – jestli jste fanouškem série, neberu Vám to. Nicméně osobně považuji Rychle a Zběsile za naprostý paskvil, který nestojí za vidění. Je to extrémně nerealistické, scénář nestojí za nic, v pozdějších dílech šidili i CGI a celkově se při sledování dostavuje spíš pocit trapnosti než nějaký zážitek. Ano, některé díly jsou o něco málo lepší, než zbytek, ale celkově je to pro mě zhruba na stejné úrovni jako Babovřesky.
[email protected], 15. 4. 2024 14:10
Na jednu stranu s Vámi musím souhlasit
Ačkoliv jsem fanouškem Rychle a Zběsile, tak si osobně myslím, že to mělo skončit třetím dílem
Od čtvrtého do sedmého dílu ještě budiž, ale vše ostatní (díly, kde už si bohužel Paul Walker nezahrál) jsou jak Vy říkáte přinejmenším směšné
Jakub Mokříš, 15. 4. 2024 14:12
No vidíte, pro mě je paradoxně nejlepší asi díl pátý. Ten v té bídě tak nějak trochu vyčnívá. Ale ne, jako celek to není dobrá série, kdo si to nechá ujít, o nic nepřijde.
[email protected], 15. 4. 2024 17:55
Jako upřímně musím uznat, že od osmého dílu dále, je to blbost
První díly byli o autech, ale s postupem času se z rodiny Diesela stali nesmrtelní lidé a scénář se otočil o 180 stupňů…

Podobné články