PRÁCE 🧰

Nejlepší autokino v Česku, které to je?

3. 8. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Doba, kdy autokina zažívala velký boom, je už trochu pryč. Jejich největší sláva byla totiž v době, kdy kvůli pandemii bylo téměř vše zavřené, včetně klasických kin. Nicméně i teď se najdou romantici, kterou svou dívku vezmou na netradiční filmový zážitek přímo z vozu. Víte, kam vyrazit?

Autokino: Kde se nachází a které navštívit

Ojedinělý zážitek a navíc takový, ke kterému se nepotřebujete prokazovat očkováním nebo negativním PCR testem, aby člověk pohledal lupou. Jeden z takových je ale právě autokino, kterých se naštěstí po České republice nachází hned několik, a tak přespolní nemusí nutně na výlet do Prahy, ale mohou si zajet vychutnat film i do svého krajského města. Ačkoli...

Autokino a pravidla

V současné době je nabídka autokin celkem rozsáhlá, řidiči tak mohou nalézt zajímavá místa a podívat se na tradiční i méně známé filmy.

Vstupné se platí vždy za jeden vůz a počítejte s pár stovkami. V některých autokinech je možné si dokoupit i nějaké dobroty, ale vždy je lepší je mít už s sebou. Vstupenka se dá zaplatit i online, a tak se do styku s ostatními nedostanete téměř vůbec.

Během promítání není povoleno se pohybovat mezi auty a ta musí mít od sebe rozestup minimálně dva metry. S tím, kam zaparkovat vám pomůže obsluha autokina nebo se můžete řídit podle značek na zemi. Zvukový přenos filmu je řešen buď propojením přenosné stanice s audiosystémem a následně se připojuje přes přípojku AUX nebo se dá snadno naladit na příslušnou rádiovou frekvenci.

Autokino Strahov

V seznamu oblíbených autokin, nesmíme zapomenout na legendární místo, jakým je právě Strahov. Zde se vytvořila kontejnerová základna pro promítací plátno a na zem pak už stačilo nastříkat značky pro stání vozů. Navíc ještě než začne promítání, můžete vzít svou drahou polovičku nebo rodinku na procházku kolem strahovského stadionu, případně, když se vydáte dál k větrací šachtě, otevře se vám Praha jako na dlani. No a na Petřín je to už jen co by kamenem dohodil.

Cena vstupenky je 350 korun za vlastní auto a pokud jej nemáte můžete si půjčit to erární a vstupenka je pak dražší o 20 korun. Výhodou je, že si můžete objednat i nějaké dobroty do auta. Stačí poslat zprávu s požadavkem občerstvení na telefonní číslo uvedené na stránkách autokina a samozřejmě uvést číslo stání a jak budete platit. Jakmile bude objednávka hotova, bude vám donesena do auta. Servis se vším všudy.

Autokino Pardubice

V městě perníku na to šli jinou cestou a prostory pro sledování filmů z pohodlí auta poskytli zdarma. Každý se tak bez omezení může zajet podívat na film, který ho zajímá. Ale pozor, doporučujeme do autokina jet včas, protože kapacita je omezena na 120 vozů. V případě oblíbenějších promítání by se snadno mohlo stát, že na vás nezbyde místo.

Kromě českých filmových hitů jsou v nabídce i ty zahraničí. Autokino je tedy ideální možností, kam vzít děti na výlet. Nezapomeňte si do auta přibalit nějaké dobroty. Autokino se nachází v ulici Pražská u dostihového závodiště v Pardubicích.

Autokino v dalších městěch

Samozřejmě se autokina nachází i v jiných městech České republiky jako je Příbram, Brno, Dolní Vítkovice a další. Pokud chcete vyrazit do nějakého jiného města, pak sledujte stránky daného autokina a aktuální informace.

Zdroj info: wikipedie, zkušenost autora, autokino Pardubice.
Zdroj médií: Depositphotos.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články