PRÁCE 🧰

Nejdivnější limitované edice vozů

9. 3. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Přemýšleli jste někdy nad tím, co automobilky vymyslely za bláznivé limitované edice? Dnes se podíváme na pět limitovaných edic vozů, které už rozhodně nikdy neuvidíte.

Nejdivnější limitované edice vozů

Fiat 500 „Gucci“

Na konci roku 2010 se se italská automobilka Fiat spojila s prestižní módní značkou Gucci a společnými silami vyrobili speciální limitovanou edici „Fiat 500 by Gucci“. Tato limitovaná edice Fiatu 500 se vyznačuje elegantním designem a luxusním interiérem, který nese rukopis kreativní ředitelky společnosti Gucci, Fridy Gianniniové. Hlavním odlišovacím prvkem Fiatu 500 C by Gucci je plátěná střecha s ikonickou zeleno-červeno-zelenou trikolorou Gucci. Dalšími exteriérovými detaily jsou stylizované nápisy Gucci a šestnáctipalcová kola se zdvojeným písmenem G na středech. Čalounění sedadel je vyrobeno ze speciální látky s motivem Gucci a palubní deska je pokryta semišem. Nechybí ani další detaily, jako je logo Gucci na volantu a řadicí páce.

Volkswagen Golf „Harlequin“

V roce 1996 se Volkswagen odhodlal k odvážnému experimentu. Vytvořil limitovanou edici Volkswagen Golf Harlequin, která se vyznačovala velmi bláznivou kombinací barev. Karoserie byla rozdělena do čtyř částí, každá v jiné barvě: červená, žlutá, modrá a zelená. Původně šlo prý o snahu spotřebovat přebytky laku. Volkswagen měl v té době na skladě velké množství barevného laku, který se mu nedařilo prodat. Proto se vedení společnosti rozhodlo využít ho k výrobě speciální série Golfů. Harlequin se stal okamžitým hitem. Jeho bláznivé barvy a neotřelý design vzbudily velký zájem a auta se rychle vyprodala. Dnes je Volkswagen Harlequin sběratelským klenotem. Jeho cena se v posledních letech výrazně zvýšila a za pěkný kousek můžete zaplatit opravdu nemálo peněz.

Bentley Bentayga Fly Fishing Edition

Bentley Bentayga Fly Fishing Edition je speciální edice luxusního SUV Bentayga, která je určena pro vášnivé rybáře. Jedná se o ultimátní rybářský doplněk, který kombinuje nejvyšší komfort a praktičnost s exkluzivním designem a řemeslným zpracováním. Kufr je vybaven voděodolnou podlahou a obsahuje vše, co rybář potřebuje pro svůj den u vody.

Škoda Felicia Fun

A u vody ještě zůstaneme. Škoda Felicia Fun je unikátní žlutý pick-up jako stvořený pro pobyt u vody. Felicia Fun má odnímatelnou zadní stěnu, takže se z ní stává skvělý vůz, se kterým budete cítit vítr ve vlasech. Zadní sedadla se dají sklopit, čímž se zvětší ložná plocha. Felicia Fun tak mohla sloužit jak pro práci, tak pro zábavu.

Daihatsu Mira Gino Hello Kitty

Hledáte roztomilý a praktický vůz do města s nádechem japonské popkultury? Pak by vás mohl zaujmout Daihatsu Mira Gino Hello Kitty z roku 2002. Tento limitovaný model spojil klasický kei-car s oblíbenou postavičkou Hello Kitty a výsledkem je jedinečný kawaii automobil s překvapivými praktickými vlastnostmi.

Zdroj info: Auto Guide, Long care Racing Products.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články