PRÁCE 🧰

Škoda Felicia: Auto, které si pamatují všichni, i ti, kteří se narodili po jeho výrobě

18. 10. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Slyšeli jste novou písničku o Škodě Felicii? Automobilka ke (skoro) třicátému výročí zbořila internet tímto songem. Poslechněte a zavzpomínejte na to, jaký byla Felicia kdysi flex!

Škoda Felicia: ex nebo flex?

České sociální sítě aktuálně boří chytlavý song, který vydala automobilka Škoda. Ve své písničce totiž vzpomíná na nejúspěšnější vůz své doby Škodu Felicii, který v letech 1994–2001 vyráběla právě automobilka Škoda Auto. Tento vůz byl dostupný v několika variantách, včetně pětidveřového hatchbacku, pětidveřového kombi, užitkového pick-upu, většího užitkového modelu Vanplus a také verze s názvem Felicia FUN. Felicia FUN byla vyráběna společně s pick-upem ve Vrchlabí a byla navržena pro volnočasové využití. A právě žlutou Felicii FUN můžete zahlédnout i ve videoklipu k písničce "Já jsem tvoje Felicia", ve které ji dnešním slangem mladých přibližují i mladší generaci. 

Svůj hlas Felicii propůjčila influencerka, tanečnice, zpěvačka a mladší sestra slavné zpěvačky Moniky Bagárové, Natálie Bagárová, která spolu s tanečním týmem předvádí neuvěřitelnou choreografickou show mezi dalšími vozy značky Škoda Felicia. V klipu kromě Felicie FUN můžeme zahlédnout také vzácnou verzi s plátěnou střechou Škoda Felicia Blue Sky, která byla v závěru devadesátek vyráběna pouze pro Německý trh. Dle dostupných zdrojů vzniklo Felicií Blue Sky pouze 369 kusů. Mnoho českých kutilů však téměř okamžitě začalo vyrábět takovou Felicii pomocí flexy a plátěné střechy z tehdejšího Renaultu Twingo nebo Volkswagenu Polo.

Felicia: tvoje ex nebo flex?

Natálka v písničce jako Felicia vzpomíná na to, jak v roce 1994 poprvé sjela z linky v Mladé Boleslavi a ve své výbavě měla mnoho novinek, jako například ABS systém, posilovač volantu, imobilizér, airbag (i pro spolujezdce!) a jak s ní chtěl každý driftovat. V písničce také padne vzpomínka na předešlou generaci Škodu Favorit.

Nakonec na svou ex Felicii nikdo jen tak nezapomene. A co vy, jak vzpomínáte na kultovní Škodu Felicii? Pochlubte se v komentářích! 

Zdroj info: Škoda Česká republika.
Zdroj médií: YouTube - Škoda Česká republika.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články