PRÁCE 🧰

Nabíjecí stanice E.ON pro elektromobily

10. 6. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Elektromobilita Nabíjecí stanice Rádce motoristy Vše o elektromobilitě Vše o nabíjecích stanicích Nabíjecí stanice od společností

Firma E.ON s červenou barvou ve svém logu je druhým největším distributorem elektřiny v ČR a také významným hráčem na poli dobíjeních stanic pro elektromobily. Ne sice tím nejvýznamnějším, ale někomu by mohlo využívaní jeho sítě dávat smysl.

Nabíjecí stanice od E.ON

Ke konci loňského roku měl E.ON v České republice 103 dobíjecích stanic a jeho nabíječky byste našli na 42 místech. To není mnoho, ale třeba v některých částech Prahy se dá s tímto poskytovatelem fungovat docela slušně. Další výhodu má E.ON v pokrytí některých hlavních tahů. Což se zase hodí pro toho, kdo využívá spíš dálnice pro cesty na větší vzdálenosti. Pro bližší informace je na webu i mapa.

Firma E.ON mimochodem provozuje největší nabíjecí stanici u nás. Ta je u čerpací stanice Benzina, nedaleko Humpolce, ve Vystrkově. Krom běžných nabíječek je tam i ultrarychlá, která zvládá výkon až 175 kW, což se hodí, když člověk opravdu spěchá. Dálnici D1 má jinak pokrytou E.ON velmi dobře. A pokud pojedete z Prahy do Brna, tak se dá pak i pohodlně pokračovat na Břeclav, kde má tento poskytovatel také nabíječku, případně můžete jet opačným směrem - na Olomouc. Bohužel, třeba na východní Čechy a Vysočinu jako by E.ON zapomněl a podobné "hluché prostory" má na východ, sever i západ od Prahy.

E.ON tarify - cena nabíjení

Cena samotného dobíjení se rozlišuje podle toho, jestli máte u E.ONu registraci, nebo ne. Na běžných nabíjecích stanicích E.ON o výkonu 50 kW je pro registrované cena 6,9 koruny za kWh, neregistrovaní to mají celkem drahé a zaplatí 11 korun za kWh. Výhodou ale je, že se neplatí nic za poskytnutí čipu nebo karty a stejně tak nemá E.ON ani žádný měsíční poplatek za poskytnutí služby. I když budete nabíjet jednou za čtvrt roku, neplatíte nic navíc.

Povedená je také aplikace E.ON Drive, která najde nejbližší dobíjecí stanici a přes kterou se dá i aktivovat samotné nabíjení.

Zdroj médií: E.ON, redakce, Depositphotos.

Fotogalerie (3 fotek)

Podobné články